30 april 2007

Bredbandsbyte

Vid midnatt upphör mitt nuvarande bredbandsabonnemang att fungera. Sedan kan det dröja några veckor innan min lägenhet är uppkopplad igen. Jag ska göra mitt bästa för att hålla styrfart på Skitiga Bullen under övergångsperioden, men räkna med att uppdateringsfrekvensen kommer att minska något.

Var är publiken?

Det kom 1 595 åskådare till hemmapremiären mot Jönköpings Södra för en dryg vecka sedan. Den gången gick det att skylla på det usla vädret. Nu i lördags sken solen över Stora Valla. Trots det dök det bara upp ytterligare drygt 200 personer. Jag satt nära Jan Hellström - kassören som lämnade styrelsen vid årsmötet och som bör ha mycket god insyn i vad DIF har räknat med för intäkter från biljettförsäljningen under den här säsongen - och råkade titta på honom när publiksiffran ropades ut. Han såg inte alls glad ut.

U21: Norrköping-DIF 2-0

Att U21-laget förlorade med 0-2 borta mot Norköping är inte så mycket att säga om. Tråkigt bara att vare sig Tobias Larsson eller Dejan Doslic verkar ha utmärkt sig. Med tanke på Shpetim Hasanis form skulle Mark Selmer behöva fler alternativ i anfallet.

29 april 2007

DIF-Bunkeflo 1-1

Något är väldigt galet när man pustar ut efter 1-1 hemma mot Bunkeflo. Till skillnad från många andra tyckte jag att det fanns oroväckande tendenser redan i den första halvleken. Efter paus rasade allt. DIF uppträdde virrigt, ängsligt och fantasilöst och blev utspelat av en nykomling som nästan alla tippare tror kommer att åka ur. Det är illavarslande, minst sagt. Nu gäller det att få till något slags omstart. Mark Selmer måste agera psykolog och få spelarna att tro på sig själva igen. Hemmapubliken har nog svårt att tro det efter den senaste veckan, men kapaciteten finns faktiskt där. Det vet alla vi som var på Valhalla IP för tio dagar sedan.

27 april 2007

Inför DIF-Bunkeflo

Bunkeflo tog poäng mot Jönköpings Södra och höll 0-0 mot Öster i 76 minuter. Det är absolut ingen skrattmatch som väntar för DIF i morgon. Trots det vore allt annat än tre poäng förstås ett stort misslyckande. När det gäller startelvan finns inte mycket att fundera på. Eftersom Jonas Lindskog inte är redo för 90 minuter och de möjliga alternativen till Shpetim Hasani inte ens finns med på bänken lär det bli samma uppställning som förra helgen.

Min startelva:
J. Bohlin
M. Tappert - T. Hedberg - F. Holmberg - M. Karlsson
J. Bertilsson - A. Drugge - T. Solberg - J. Bergman
M. Garcia - S. Hasani
Bänken:
S. Nurme, R. Rodrigues, K. Norrbin, J. Lindskog, H. Berger

26 april 2007

Var är glamouren?

Undrar just vad spelare som Renato Rodrigues och Mano Garcia tänker en sådan här vecka? Först säsongspremiär inför 1 500 åskådare i fyra plusgrader och spöregn. Sedan två långa nätter på ett obekvämt tåg för att ta sig till och från en bortamatch. Jag har svårt att tänka mig att det var sådant de såg framför sig när de var små och drömde om en tillvaro som fotbollsproffs i Europa.

Ersboda-DIF 1-4

DIF tog sig förbi fallgropen Ersboda och är vidare i cupen. Det är bra på åtminstone tre sätt. För det första borde det stärka självförtroendet hos ett gäng ganska tilltufsade fotbollsspelare. För det andra gav det flera av dem som inte har spelat så mycket på sistone chansen att smaka på lite matchtempo. För det tredje öppnar det upp för en hemmamatch som kan ge ordentliga publikintäkter i nästa omgång. Själv hoppas jag på Örebro och minst 3 000 betalande åskådare på Stora Valla.

25 april 2007

Otäck känsla

Spelarna i Ersboda verkar vara taggade inför kvällens match. Just nu har jag en otäck känsla av att de kommer att skrälla.

24 april 2007

Inför Ersboda-DIF

Just nu sitter spelarna i DIF på ett nattåg på väg mot Umeå och morgondagens cupmatch mot Ersboda. Uppladdningen är inte optimal och motståndet får inte underskattas, men jag tycker ändå att Mark Selmer kan kosta på sig att experimentera lite med laguppställningen. Framför allt bör spelarna som har varit borta på grund av skador få chansen att visa vad de kan.

Min startelva:
S. Nurme
K. Norrbin - M. Tappert - R. Rodrigues - M. Karlsson
J. Bertilsson - J. Lindskog - H. Berger - J. Bergman
T. Larsson - D. Doslic
Bänken:
J. Bohlin, F. Holmberg, T. Solberg, E. Nilsson, M. Garcia

Högerbacksplatsen

Högerbackspositionen var den svaga länken i DIF under hela fjolårssäsongen. Inför i år värvade klubben två nya spelare som skulle konkurrera om platsen. Båda fanns med i truppen i söndags. Trots det var det Henrik Berger som fick spela högerback under de sista 20 minuterna. Det var nog inte riktigt så det var tänkt.

23 april 2007

Bohlin nummer ett?

Frågan är om inte DIF fick en ny förstemålvakt i går. Det fanns en otäck sekvens i den andra halvleken när Jonas Bohlin sjabblade med bollen så att den hamnade i det egna målet, men då var det redan avblåst för ruff. Annars tycker jag att han skötte sig bra. Han var chanslös på Patrik Elmanders distinkta avslut till 1-0 men stod för en svettig räddning när Aram Ibrahim kom i ett lika fritt läge knappt tio minuter senare. Under resten av matchen agerade han lugnt och förtroendeingivande. Tuffast var manövern när han kröp ihop och tog ned en vansinnig bakåtpassning på bröstet, mitt framför näsan på en framrusande motståndare. En målvakt som agerar så har i alla fall inga problem med nerverna.

Svagt motstånd

Det värsta med säsongsinledningen är kanske att motståndarna har varit så dåliga. Örgryte uppträdde precis så skärrat som det spekulerades om innan och Jönköpings Södra såg ut som ett mycket medikert superettanlag. Trots det står DIF kvar på noll poäng efter två omgångar. Vad händer då när det blir dags att möta lag som Häcken, Öster och Norrköping?

22 april 2007

DIF-Jönköpings Södra 0-1

Dagens match mot Jönköpings Södra kändes väldigt mycket hösten 2006. Först den där känslan av att motståndarna får ta ledningen utan att ens behöva anstränga sig. Sedan en frustration som växer i takt med att passningarna slarvas ut över sidlinjerna och långbollarna nickskarvas vidare i tomma intet. Sedan ännu mer frustration när DIF forcerar och faktiskt skapar några riktigt heta lägen - som sumpas. Och så regnade det också. Usch.

Uppladdning

Själv laddar jag inför säsongsdebuten på Stora Valla genom att läsa Fredrik Holmbergs gästkrönika från Karlskoga-Kuriren en gång till. Gör det du också. Du kommer garanterat att få gåshud.

Inför DIF-Jönköpings Södra

Eftermiddagens hemmapremiär mot Jönköpings Södra kan sluta precis hur som helst. Det är förstås alldeles för tidigt att börja prata om måstematcher redan nu, men för spelarna tror jag att det vore väldigt betydelsefullt att få vinna. En ny förlust skulle innebära att DIF hamnar i det absoluta bottenskiktet av tabellen och sätts under ordentlig press inför den "lätta" matchen mot Bunkeflo. Den situationen hoppas jag att de kan undvika.

När det gäller startelvan finns det inte utrymme för några stora förändringar jämfört med i torsdags. Henrik Berger skötte sig bra mot Örgryte, men jag tror och hoppas ändå att Mano Garcia får chansen från start. Dessutom skulle jag gärna se att Mark Selmer byter in Kalle Norrbin i den andra halvleken. DIF behöver få i gång honom för att få lite fler valmöjligheter i backlinjen.

Min startelva:
S. Nurme
M. Tappert - T. Hedberg - F. Holmberg - M. Karlsson
J. Bertilsson - A. Drugge - T. Solberg - J. Bergman
M. Garcia - S. Hasani
Bänken:
J. Bohlin, R. Rodrigues, K. Norrbin, H. Berger, E. Nilsson

21 april 2007

Social ingenjörskonst

Säga vad man vill om göteborgare, men de har känsla för det väsentliga i tillvaron. Inför torsdagskvällens match talade stora ljustavlor ute vid Kungsbackaleden om vilken avfart vilsna besökare som ville se DIF spela fotboll skulle välja. Sedan följde mindre ljustavlor som visade vägen till lediga parkeringsplatser där det gick att stå för fyra kronor i timmen. Imponerande.

20 april 2007

Nyförvärven

Gårdagens match var den första jag har sett DIF spela sedan förra årets avslutning mot Sundsvall. Naturligtvis tittade jag lite extra på nyförvärven. De första intrycken är ganska blandade.

Ingen kan ha undgått att Simon Nurme fick en dålig start i sin nya klubb. De två målen är egentligen inte så mycket att säga om. Det går alltid att drömma om fantomräddningar, men det här var två välplacerade avslut och inga målvaktstavlor. Mer oroväckande är kanske att Simon Nurme gav ett allmänt osäkert intryck. Han såg darrig ut i några situationer och utstrålade inte den pondus som en målvakt i slag brukar göra. Förhoppningsvis blir det betydligt bättre när han har fått några tävlingsmatcher i kroppen.

Magnus Tappert var ganska anonym i sin debut. Han tog för sig mer i den andra halvleken än i den första och hade bland annat ett bra skott som Dick Last fick sträcka ut ordentligt för att rädda. Trots det kom han inte fram lika naturligt som Markus Karlsson på den andra kanten. Passar nog bättre i mittförsvaret, trots allt.

Fredrik Holmberg hade många tuffa dueller med Örgrytes anfallsbjässe Ken Fagerberg. Jag tyckte att han såg ut att ha det ganska jobbigt i början, men på något sätt redde han ut de flesta situationerna. Statistiken visar att Örgryte bara kom fram till fem avslut under hela matchen. Det är ett gott betyg för en mittback.

Markus Karlsson var det av nyförvärven som imponerade mest. Resolut i försvarsspelet och giftig när han stötte framåt i samarbete med Jonas Bergman. Jag tror inte att vi kommer att sakna Emil Johansson under fortsättningen av säsongen.

Johan Bertilsson var totalt osynlig i den första halvleken men imponerade i den andra. Det finns mycket teknik i de fötterna. Om han tar för sig och vågar utmana ännu mer i de kommande matcherna kommer DIF att ha ett riktigt giftigt anfallsvapen.

Nurmes mardröm

Journalister jagar gärna i flock. Efter gårdagens match hade representanterna från den värmländska pressen fått vittring på samma byte. Simon Nurme. Det kändes ganska olustigt att stå på en iskall parkering vid Valhalla IP och höra honom svara på försåtliga frågor om de två baklängesmålen och när han stod sin senaste tävlingsmatch. Tonfallet var vänskapligt, men det var inte svårt att lista ut vad det skulle bli för vinkel på artiklarna i morgondagens tidningar. Ett par exempel finns här och här.

Själv hoppas jag att Simon Nurme struntar i skriverierna och fokuserar på framtiden. Debuten var inte lyckad, men det finns ingen anledning att döma ut en spelare efter bara en match. Förhoppningsvis ser det betydligt bättre ut redan i övermorgon. Jag tycker i alla fall att han ska få chansen då också.

Örgryte-DIF 2-1

Hedersamma förluster ger inga poäng, men jag tycker ändå att det finns en del positivt att ta med sig från premiären mot Örgryte. DIF förde spelet under stora delar av matchen och borde ha fått minst oavgjort. Om laget bygger vidare på det här och tillför lite skärpa längst bak och längst fram kommer det att bli riktigt bra.

19 april 2007

Så var det dags

Mindre än tre timmar kvar nu. Mot Göteborg!

18 april 2007

Inför Örgryte-DIF

Stämningen i det rödvita lägret är märkligt dämpad så här kvällen före premiären. Vulkanernas gästbok är nästan död, bloggarna uppdaterar inte och de lokala sportjournalisterna har inte fått ur ur sig något mer än lite pliktskyldiga spekulationer om startelvan. Det är bara att hoppas att alla som är tysta nu laddar så att vi får uppleva ett riktigt vulkanutbrott i morgon.

Själv ser jag fram emot kvällsturen ned till Göteborg med viss tillförsikt. Örgryte är favorittippat, men det är ett lag som haft det jobbigt under försäsongen och som förlorade genrepet mot Norrby med förnedrande 0-4. Mark Selmer lät riktigt övertygande när han berättade att han identifierat flera svagheter hos motståndarna. Här finns definitivt chansen till en miniskräll.

Min startelva (samma som presenterades i går):
S. Nurme
M. Tappert - T. Hedberg - F. Holmberg - M. Karlsson
J. Bertilsson - A. Drugge - T. Solberg - J. Bergman
M. Garcia - S. Hasani
Bänken (här finns däremot ett par förändringar):
J. Bohlin, R. Rodrigues, K. Norrbin, H. Berger, E. Nilsson

17 april 2007

Premiärelvan # 4

Mindre än två dygn kvar nu. Nervositeten börjar komma krypande, men innan den tar överhanden ska jag försöka tänka rationellt och ta ut en ny premiärelva. För att göra det enkelt för mig har jag utgått från att spelarna som varit skadade länge inte är aktuella för spel från start i övermorgon. Då återstår det ärligt talat inte särskilt mycket att fundera på. Det här laget spelar 4-4-2 och innehåller tre ändringar jämfört med det förra.

Målvakt: Simon Nurme
Det vore förmätet att påstå att jag kan avgöra vem som är bäst av truppens två oerhört jämna målvakter, men magkänslan säger Simon Nurme. Jag tror att det blir han som står mot Örgryte.

Högerback: Magnus Tappert
Känns given i startelvan. Med tanke på Kalle Norrbin struliga försäsong lär han få spela till höger i backlinjen.

Mittback: Tobias Hedberg
För några månader sedan var han på väg bort från DIF. Nu ser han ut att ha spelat in sig i startelvan på sin nygamla position. Tobias Hedberg platsar kanske inte när alla spelare är tillbaka, men han kan säkert gå in i premiären utan att göra bort sig.

Mittback: Fredrik Holmberg
Given.

Vänsterback: Markus Karlsson
Given.

Högermittfältare: Johan Bertilsson
Johan Bertilsson är ung och kommer säkert inte att starta i alla matchen under säsongen, men inför premiären känns han given.

Central mittfältare: Tobias Solberg
Given - just nu. Frågan är hur Mark Selmer kommer att resonera när Jonas Lindskog är tillbaka på allvar?

Central mittfältare: Andreas Drugge
Given.

Vänstermittfältare: Jonas Bergman
Jonas Bergman är också given i min premiärelva, men han måste fortsätta att prestera på samma höga nivå som under försäsongen om han ska behålla platsen när alla spelare är tillgängliga.

Anfallare: Mano Garcia
Känns som något av en nödlösning efter sina lårskador, men finns det något alternativ? Tveksamt.

Anfallare: Shpetim Hasani
Given.

Avbytare:
Jonas Bohlin
Renato Rodrigues
Jonas Lindskog
Henrik Berger
Dejan Doslic

15 april 2007

Supertipset # 4

Nu återstår bara några timmar tills de första matcherna i superettan 2007 sparkas i gång. Med andra ord har det blivit dags för fjärde upplagan av mitt tips. Så här tror jag att det kommer att se ut när serien ska summeras om drygt sex månader.

Ranking (placering i mars, februari och januari):

1 (1-1-2). Öster
Bra resultat i träningsmatcherna och en trupp som inte ser sämre ut än den som spelade i allsvenskan förra säsongen. För mig är Öster fortfarande knapp favorit till seriesegern.

2 (2-6-6). Häcken
Befinner sig i ungefär samma läge som Öster. Möjligtvis kan Häcken få det lite svårare att anpassa sig till spelet i superettan.

3 (4-2-3). Ljungskile
Har vunnit nästan allt under försäsongen. Ljungskile har nästan bara mött motståndare från lägre divisioner, men jag tror att laget kommer att stå sig bra i seriespelet också.
---
4 (3-5-5). Sundsvall
Ännu ett lag som har imponerat under försäsongen. Sundsvall är med och konkurrerar om de tre allsvenska platserna. Det som saknas är möjligtvis en utpräglad målskytt.

5 (5-3-4). Landskrona
Har storstädat i truppen under vintern. Det finns fortfarande många duktiga spelare kvar, men Landskrona känns lite för tunt för att vara med och konkurrera på allvar.

6 (6-7-7). Mjällby
Tippas långt ned av många experter. Jag förstår inte riktigt varför. Truppen innehåller många intressanta spelare och kan överraska.

7 (7-4-1). Norrköping
Något av de tippade topplagen brukar alltid floppa. Jag har en stark känsla av att det blir Norrköping - i år igen.

8 (9-8-9). DIF
Många baissar DIF inför säsongen, men laget har gjort en bra försäsong och har en relativt stark trupp. Om nyckelspelarna får vara hela ska det kunna räcka till en plats på den övre halvan.

9 (8-9-8). Jönköpings Södra
Gick rejält på pumpen i den sista träningsmatchen. Trots det känns det som att Jönköpings Södra blir stabilare i år än i fjol.

10 (11-13-9). Örgryte
Tung försäsong och stor omsättning i truppen. Örgryte kommer inte att ha något med toppstriden att göra den här säsongen.

11 (10-12-14). Falkenberg
Många tunga spelarförluster, men Falkenberg har en förmåga att trolla med små resurser. Klubben lär klara kontraktet i år också.

12 (15-14-16). Sylvia
Truppen är egentligen inte starkare än den som spelade i division 1 förra året, men jag har en känsla av Sylvia behärskar det gnetande som krävs av en nykomling i superettan.

13 (14-15-13). Åtvidaberg
Jag har nog varit väl hård mot Åtvidaberg i några av mina tidigare tips. Trots att klubben har problem är spelartruppen tillräckligt stark för att kunna ordna nytt kontrakt i år också.

14 (13-11-12). Sirius
Starkt i offensiven men svagt bakåt. Sirius blir ett bottenlag men bör ändå kunna spela till sig ett nytt kontrakt.
---
15 (16-16-15). Bunkeflo
Resultaten från träningsmatcherna är inte så pjåkiga. Trots det skulle det förvåna om Bunkeflo blir något annat än ett bottenlag.

16 (12-10-11). Enköping
Spelartruppen innehåller några starka namn, men som lag betraktat verkar Enköping inte fungera. Försäsongen har varit en smärre katastrof och gör att laget rasar i rankingen.

Forward-DIF 1-3

DIF verkar inte ha gjort någon jättematch i lördagens genrep. Trots det tror jag att spelarna är ganska nöjda över att ha slagit Forward med stabila 3-1. Jönköpings Södra förlorade mot Ängelholm med osannolika 0-5 i sin sista träningsmatch före premiären. Falkenberg och Örgryte (!) fick stryk mot Norrby med 0-4. De spelarna har verkligen fått något att fundera på.

13 april 2007

Trivsamma DIF

Att spelare går direkt från Örebro till DIF eller vice versa är extremt ovanligt. Simon Nurme gjorde det inför årets säsong och har en unik möjlighet att jämföra de två klubbarna med varandra. Därför är det mycket intressant att läsa den intervju som Andreas Svahn gjorde under träningslägret på Cypern:

"Det var i mitten av november 2006 som Simon Nurme skrev på ett kontrakt med Degerfors. Och ännu har han inte ångrat sig.
– Det har varit riktigt, riktigt bra. Jag har aldrig varit med om en så bra stämning i ett lag som det är i Degerfors.
I sin nya klubb är förutsättningarna och omgivningen annorlunda jämfört med vad han vant sig vid i Örebro.
– Det finns en kultur runt fotbollen i Degerfors som är helt unik. Det känns verkligen hur mycket folk bryr sig om hur det går för oss. Under försäsongen var vi på Åland och spelade träningsmatch och gissa om jag blev överraskad när det dök upp supportrar där!
Även inställningen på träningarna är annorlunda i DIF jämfört med ÖSK.
– Vi kan ta tränarna som exempel. Mark Selmer och Andreas Pettersson är oerhört nära spelarna, på ett helt annat sätt än jag är van vid. De är med och snackar och skämtar som vilka spelare som helst. Så jobbade inte Patrick Walker i Örebro."

Jag kunde inte låta bli att posta ovanstående i det svartvita forumet på Svenska Fans. Det ledde till ett antal rätt så magsura kommentarer, både från fansen själva och från Lasse Wirström. Ganska lustigt, egentligen. Örebro spelar i allsvenskan och är ett bättre lag än DIF. Ändå är uppgiften om att spelarna i DIF har roligare tillsammans uppenbarligen provocerande. Något slags komplex lider de av på andra sidan Kilsbergen.

12 april 2007

Länktips

Med futtiga tre dagar kvar till premiären av superettan är det hög tid att läsa in sig på motståndarna. För oss som inte orkar göra grundarbetet själva är Nickes lilla en ovärderlig resurs. Niklas har örnkoll på vad som har hänt med lagen under vintern och presenterar allt i en lättuggad form. Mycket trevligt.

Ständigt detta Ersboda

DIF får flyga till Umeå och cupspela mot Ersboda i år också. Matchen ska avgöras senast den 26 april. Arbetet för att få dit Skitiga Bullens man i Norrland kommer att inledas redan i kväll.

11 april 2007

U21: Djurgården-DIF 2-2

Den intressanta U21-serien kunde knappast ha börjat bättre för DIF. Ett renodlat juniorlag förstärkt med Simon Nurme (betyder hans medverkan att Jonas Bohlin står i premiären?) och Kalle Norrbin åkte till Stockholm och ställdes mot meriterade spelare som Sölvi Ottesen, Robert Stoltz, Stefan Batan, Patrick Amoah och Quirino. Att klara 2-2 med de förutsättningana är oerhört imponerande. Årets trevligaste fotbollsresultat - så här långt.

09 april 2007

Inställt mot Väsby

Nattens snöfall över Värmland gör att det inte blir något genrep mot Väsby i eftermiddag. Snopet. Nu är det bara att hoppas att DIF lyckas få till en ny träningsmatch senare i veckan. Annars kommer läget att kännas väldigt osäkert inför seriestarten.

08 april 2007

Dags för genrep

En halvlek var i målet för Simon Nurme och Jonas Bohlin? Henrik Berger från start - som anfallare??? Mark Selmer verkar ha en del kvar att fundera på en dryg vecka före premiären.

07 april 2007

DIF-KB Karlskoga 2-2

Eftersom det blev juniorerna som fick spela finns det egentligen bara en sak att notera från gårdagens träningsmatch mot KB Karlskoga. Dejan Doslic fick göra ytterligare två mål. Det är bra. Med tanke på Mano Garcias och Tobias Larssons skadeproblem talar allt mer för att han får starta på topp i seriepremiären mot Örgryte. Där kommer självförtroendet att behövas.

05 april 2007

Skadorna

Intressantare än att diskutera om truppen är för tunn eller inte är kanske att fundera på varför så många spelare har gått sönder. Dagens Nyheter har pratat försäsongsträning med AIK:s fystränare Thomas Lindholm. Han berättar lite om hur hans klubb agerar för att undvika skador. När jag läser slår det mig att DIF aldrig presenterade någon ersättare för Janne Mian som försvann i vintras. Finns den här kunskapen inom organisationen?

04 april 2007

Tunn trupp?

Efter alla skadeproblem under försäsongen verkar de flesta som har en åsikt i frågan vara överens. DIF har en alldeles för tunn trupp. Jag vet inte om jag kan hålla med. Givetvis går det alltid att önska sig mer, men vad är rimligt att begära av ett mittenlag i superettan? Elva spelare till en stark startuppställning är förstås en nödvändighet. En handfull kompetenta komplement som kan användas på flera olika positioner behövs också. Dessutom måste det finnas talanger som har förutsättningar att kliva fram under säsongen. Jag tycker nog att DIF lever upp till alla de kraven.

03 april 2007

Målvaktsduellen

En förstemålvakt och en reserv som bara får spela om nummer ett blir skadad, avstängd eller tappar formen fullständigt. Så ser det ut i alla fotbollsklubbar på elitnivå. Eller? Redan i lördags öppnade Mark Selmer för att köra en hockeyvariant och växla mellan Simon Nurme och Jonas Bohlin under säsongen. Nu har Karlskoga-Kuriren gjort en artikel om målvaktsduellen där han säger samma sak. Personligen förhåller jag mig ganska avvaktande. Att matcha två målvakter mot varandra och låta dagsformen avgöra kan låta som en bra modell, men nog finns det ett skäl till att så få klubbar har valt att göra på det sättet?

02 april 2007

April april

Abder Kabous bloggande var (förstås) ett försök till aprilskämt. Det gläder min lilla svarta själ att åtminstone tre personer gick på det. Karlskoga-Kurirens variant var inte lika skojig. Redaktionens påhittighet är det inget fel på, men att Sven-Göran Eriksson plöjer in flera miljoner kronor i DIF borde inte vara något skämt.

01 april 2007

Kabous bloggar

Bloggosfären har fått ett nytt och exotiskt inslag. En viss Abder Kabous har börjat skriva rapporter om sin fotbollstillvaro. Ett av de första inläggen är något slags uppgörelse med Degerfors och DIF. Min franska är inte den bästa, men efter att ha kört texten genom översättningsverktyget Babelfish gissar jag att det här blir de närmaste dagarnas stora snackis. Abder Kabous beskriver Tony Gustavsson som "... a control freak for whom every day is a bad hair day". Han fortsätter med att kalla sina förra lagkamrater för "... heretics who devote their friday nights to orgies at the local principal hotel" och supportrarna för "... inbred alcoholics with punch tickets at the social welfare office". Sedan följer angrepp på bland andra Henrik Berger, Andreas Drugge, Nisse Jansson, Gunnar Rydholm och Torbjörn Karlgren. Kolla själva.