03 december 2008

Parasiten

Som jag har antytt tidigare är jag mycket imponerad av Karlskoga-Kurirens sportredaktion. Det känns som att reportrarna där - under förutsättning att de inte tvingas ägna tid åt ishockey eller annat trams - kan skaka fram intressanta nyheter om DIF i stort sett när de vill. Här är det senaste exemplet, och går vi tillbaka några veckor finns det många fler. Mycket kan kategoriseras som rykten, men självklart vill vi läsa om sådant också. Det här är faktiskt silly season. Sammanfattningsvis kan situationen inte vara helt behaglig för tidningens lokala konkurrenter. Mest off - och mest magsur - är förstås Karlskogas egen Linda Skugge.

Torbjörn Karlgren får skriva precis vad han vill om vem han vill. Det är sättet han gör det på som irriterar. Alla som lägger ned minsta tankemöda på att analysera innehållet på Kanon inser att hela verksamheten bygger på rewrites. Torbjörn Karlgren läser polisrapporter, åtal, texter från hemsidor, artiklar i andra tidningar - och skriver av. Kan någon peka på en enda artikel där det finns minsta tecken på att han faktiskt har lagt ned något arbete själv? För ett par år sedan förekom de nog fortfarande, men inte nu. Jag har åtminstone inte sett någon på evigheter.

Är det här något att hetsa upp sig över då? Kanske inte, men det slutar inte där. Mellan sina rewrites ägnar Torbjörn Karlgren nämligen stor möda åt att leta fel och förlöjliga samma redaktioner som han åker snålskjuts på. Det stinker, och har gjort så länge. Nu har han dessutom slagit alla tidigare rekord. Efter en artikel som troligen innehöll felaktiga uppgifter har han mage att kalla de hårt arbetande sportreportrarna på Karlskoga-Kuriren för "skojare". Vi snackar alltså om samma journalister vars texter han skriver av dagligen. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Väl rutet!

4/12/08 01:57  
Anonymous Anonym skrev...

Kunde inte sagt det bättre själv. Och då är jag ändå ganska duktig...

4/12/08 09:53  
Anonymous Anonym skrev...

Avundsjuka min vän. Avundsjuka...

5/12/08 17:51  
Anonymous Anonym skrev...

Är det måhända samma Rothelius som jobbat/ jobbar (?) på NA som framhäver Kurirens storhet?

11/12/08 00:15  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Haha. Jag gjorde praktik på NA och jobbade där i två somrar för mer än fem år sedan, men det har väldigt lite med saken att göra. Att Kuriren är bäst på att dra fram DIF-nyheter just nu tror jag att vilken mediekonsument som helst kan se.

13/12/08 13:52  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka