04 september 2005

Ljungskile-DIF 2-1

Några tankar efter dagens match på Skarsjövallen:

* Shpetim Hasani var den bäste spelaren på planen, men hans arbete för laget imponerade inte. Filmningar och dribblingsnummer som inte leder någonstans klarar vi oss utan i DIF. Reduceringsmålet var oerhört snyggt och gör att jag kan förlåta det mesta, men inte allt.

* Jimmy Rajala har nog gjort sitt i DIF. Rollen som ensam forward är otacksam, men lite mer än så här måste han kunna prestera om han vill vara med från start igen.

* För en gångs skull misslyckades Tony Gustavsson med taktiken. Shpetim Hasani som kantspringare och Henrik Jansson som fyrtorn i backlinjen såg bra ut i teorin, men ute på planen fungerade det inte. När Jörgen Wålemark sprang sig fri och gjorde 1-0 kändes det som om mittbackarna i DIF stod stilla. Där hade vi behövt Stefan Larsson.

* Mjällby förlorade och Västra Frölunda fick bara med sig en poäng i dag. På papperet hade både lagen lättare uppgifter än DIF. Om Gais motsvarar förväntningarna och slår Västerås i morgon så kan vi vara nöjda med helgen, trots en ganska snöplig förlust.