28 september 2005

Mjällby vs DIF

Under de senaste dagarna har jag sett många hävda att Mjällby har lättare matcher kvar än DIF. Jag kan inte riktigt hålla med. Snarare tycker jag att de två lagens återstående spelprogram har nästan kusliga likheter.

Nu till helgen åker DIF till Åtvidaberg medan Mjällby tar emot Brommapojkarna. Båda lagen har spelat bort sina allsvenska chanser och borde vara ganska uppgivna. Brommapojkarna ligger bäst till i tabellen men har visat riktigt dålig form i de senaste omgångarna. Knapp fördel Mjällby.

Om en dryg vecka får DIF besök av Gais samtidigt som Mjällby möter Ljungskile på bortaplan. Det råkar vara just de lag som ligger bäst till i jakten på kvalplatsen till allsvenskan. På pappret är Gais bättre, men resultaten under hösten säger något annat. Med åtta raka utan förlust har Ljungskile fått ordentlig vittring i toppen. Knapp fördel DIF.

I näst sista omgången möter DIF Västerås på bortaplan medan Mjällby åker till Göteborg för att spela mot Västra Frölunda. Västerås kommer säkert att vara avhängt och det mesta talar för att Västra Frölunda befinner sig i samma position. Ändå känns det som att Mjällby bör få tuffare motstånd. Knapp fördel DIF.

I allra sista omgången kommer Falkenberg till Stora Valla samtidigt som Mjällby tar emot Boden. Om tre veckor kan båda lagen ha säkrat kontrakten, men de kan också vara direkt inblandade i nedflyttningsstriden. Tabelläget får naturligtvis stor betydelse för spelarnas inställning. Tyvärr talar motståndet i de kommande tre matcherna för att Boden kommer att ha råd att förlora på Strandvallen. Knapp fördel Mjällby.