10 oktober 2005

Måndagsångest

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Efter matcherna i går var jag inställd på att skriva något om hur mycket som måste till för att DIF ska kunna slarva bort det här. I stället skenade hjärnan och snickrade ihop ett mardrömsscenario.

I de tre senaste omgångarna har Västerås spelat jämnt med Öster och AIK samt slagit Trelleborg. Säg att laget fortsätter i samma stil och besegrar DIF på lördag. Säg att Mjällby gör det alla förväntar sig och tar tre poäng mot avsågade Västra Frölunda. Säg att Boden tar sig samman och vinner mot ett Ljungskile som redan har svikit mot två bottenlag. Inga osannolika resultat alls. I sådana fall är vi i ett läge där DIF förmodligen måste besegra formstarka Falkenberg för att inte hamna under nedflyttningsstrecket. Usch.

Med de här tankarna malande i huvudet blir Fredrik Lundgrens sena kvitteringsmål i lördags betydligt svårare att smälta. Om DIF fått bort bollen och klarat tre poäng hade kontraktet varit klart. Boden eller Mjällby hade fortfarande kunnat ta sig förbi, men inte båda.