12 november 2005

Galaextra

I kväll är det fotbollsgala på Valsverket i Degerfors. Mellan imitationerna och schlagersången kommer det att delas ut ett antal priser. Ungefär så här skulle det låta om jag fått hålla i trådarna:

Årets nykomling:
"Årets nykomling spelade inte en minut i division 2 under förra året. Nu har han erövrat en ordinarie plats i superettan. Så småningom kan vänsterfoten och de offensiva kvaliteterna ta honom betydligt längre än så. Bland supportrarna talas det redan om en ny Erik Edman. Vinnare är... Emil Johansson!"

Årets målvakt:
"Årets målvakt är en av de viktigaste orsakerna till att Degerfors IF spelar i superettan även nästa säsong. Med sin fantastiska förmåga att avväpna motståndare som kommer fria har han räddat många poäng åt laget. Fortsätter han att utvecklas kan han bli hur bra som helst. Vinnare är... Sebastian Karlsson!"

Årets back:
"Årets back tog ett kliv in i planen och gick från en anonym tillvaro på vänsterkanten till att bli lagets kanske viktigaste defensiva kugge. Att han var snabb visste vi redan. Att han hade kylan och speluppfattningen som utmärker en riktigt bra mittback har däremot överraskat många. Vinnare är... Stefan Larsson!"

Årets mittfältare:
"Årets mittfältare är en spelare som personifierar det nya Degerfors IF. Med sin inställning och sitt hårda arbete över hela planen är han en starkt bidragande orsak till att så många motståndartränare beklagat sig över det egna lagets oförmåga att få i gång något spel. Vinnare är... Jonas Lindskog!"

Årets anfallare:
"Årets anfallare har ifrågasatts och hånats för sin oförmåga att göra mål. Under den gångna säsongen har han tuffat till sig och tystat kritikerna. Trots intern konkurrens och begränsat med speltid blev det sex fullträffar och seger i den interna skytteligan. Nästa år gör han ännu fler. Vinnare är... Tobias Larsson!"

Årets tränare:
"Årets tränare avfärdades som en budgetlösning när han tog över efter Dave Mosson. I dag vet vi att belackarna var fel ute. Med sina ledaregenskaper och sin konsekventa fotbollsfilosofi har han skapat ett lagbygge där helheten är betydligt större än de enskilda delarna. Vinnare är... Tony Gustavsson!"

Årets spelare:
"Årets spelare kan vara den störste talang som Degerfors IF fått fram sedan Ulf Ottosson. Under sin första riktiga säsong på seniornivå gick han in och dominerade matcher mot flera av de bästa lagen i landets näst högsta serie. Nu står de allsvenska klubbarna på kö. Vinnare är... Ola Toivonen!"