29 november 2005

Sebastian Henriksson

Sebastian Henriksson lämnar Norge för – Örebro. Det låter som ett dåligt skämt från en svartvit gästboksprovokatör, men så är det inte. I eftermiddags blev övergången officiell.

Bland dem som anser att kärlek till DIF är synonymt med hatkänslor för Örebro finns naturligtvis många som är vansinniga just nu. Frågan är åt vilket håll de ska rikta sin ilska. Vem har egentligen nobbat vem? Lennart Vestervall var mycket snabb med att förklara att DIF inte har stängt några dörrar för Sebastian Henriksson. Oavsett om det är sant eller inte kan utspelet ses som ett sätt att skjuta över ansvaret på spelaren. Hur Sebastian Henriksson ser på saken är oklart nu i kväll. Det ska bli mycket intressant att se om han säger något i morgon.

Personligen är jag inte alltför nedslagen över dagens besked. Jag hade gärna sett Sebastian Henriksson i DIF, det ska erkännas. Däremot hade jag aktat mig för att ha några överdrivna förväntningar på honom. Trots allt talar vi om en spelare med stora skadeproblem som knappt har spelat alls under den gångna säsongen. Att värva honom hade varit att chansa, ungefär som Djurgården chansade med Ibrahim Ba. Årets nyförvärv eller en ny Jimmy Rajala? Hur det hade slutat kan vi gissa först när säsongen är i gång och vi ser hur han klarar sig i Örebro.