23 februari 2006

Dags för konstgräs

Kenneth Jansson ger ett mycket gott intryck i sin första intervju som ordförande. Framför allt gillar jag det han säger om planerna på en konstgräsplan vid Stora Valla. Samtidigt blir jag fundersam. En snabb internetsökning visar att en uppvärmd sådan kan kosta någonstans mellan tre och sju miljoner kronor att anlägga. För en liten förening som DIF är det ofantligt mycket pengar.

Om jag läser rätt har Degerfors kommun avsatt 36 miljoner kronor till investeringar under åren 2006, 2007 och 2008. Den politiska majoriteten är förmodligen inte särskilt pigg på att satsa uppemot en femtedel av den summan på en fotbollsplan. Ändå förutsätter jag att DIF väcker frågan. "Degerfors har naturliga förutsättningar för att vara det centrum för utveckling, utbildning, forskning och träning som svensk fotboll behöver", skriver kommunen i sin verksamhetsplan. Med sådana ambitioner går det inte att hänvisa elitfotbollsspelare till ett inomhusgolv som gör att de skadar sig.

3 Kommentarer:

Blogger Anders Eriksson skrev...

Om DIF visar att de kan ordna delar av finaniseringen från andra källor, tror jag nog att kommunen kan vara beredd att pytsa in åtminståne delar av vad som krävs. De vet att laget har stor betydelse för hur kommunen uppfattas och dess attraktionskraft på människor och företag.

Seb är det ju som alltid; pengar måste även till annat, så att det är frågan om att ta från en pott för att kunna lägga på en annan. Tyvärr. Och det är ju knappast som att Degerfors varken har en stark eller expanderande skattebas.

24/2/06 09:43  
Anonymous Anonym skrev...

Ja det skulle vara kanon. Återstår ju att se om vi hänger kvar i år...
Men visst måste kommunen ändå satsa på en konstgräsplan men de lär bli mer angelägna om det om vi lyckas stanna kvar även i år.

Ursäkta min negativism men försäsongen har ju inte sett lovande ut men träningsmatcher är ju träningsmatcher men fortfarande ;)

Finns ju några i kommunen som är emot DIF (åtminstone att stödja ekonomiskt), vilket vi såg förra gången när de ville ha 300k kr var det väl så blev det rejäla diskussioner?
De borde väl inse vad DIF ger för hela Degerfors. Det är ju allt för dem nästan, sedan är det tråkigt att andra grupper får mindre stöd osv men DIF är deras starkaste "varumärke" och de borde vårda det rejält!

Vi får hoppas det kommer en konstgräsplan så snart som möjligt!

24/2/06 15:49  
Blogger Simon Rothelius skrev...

En aspekt som måste vägas in är att en konstgräsplan skulle kunna användas även av damlag, pojklag, flicklag och lag från andra lokala klubbar. (Eller? Konstgräs kan väl inte vara särskilt känsligt för slitage och DIF lär ju inte kunna träna dygnet runt.) Det borde göra satsningen lättare att motivera ur ett kommunpolitiskt perspektiv.

24/2/06 17:41  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka