19 februari 2006

Premiärelvan # 2

Med två månader kvar till seriepremiären lider DIF av svår måltorka. Därför struntar jag i de åtta baklängesmålen mot Örebro och koncentrerar mig på offensiven. Mitt andra premiärlag spelar 4-3-3 och innehåller fem ändringar jämfört med det första.

Målvakt: Sebastian Karlsson
Fortfarande given i målet.

Högerback: Anders Sulisalo
Ingen av de tre nya spelare som fått chansen på högerbacksplatsen har varit klockren. Anders Sulisalo är fortfarande mitt förstaval.

Mittback: Renato Rodrigues
Har problem med tempot, enligt rapporter från de första träningsmatcherna. Ändå verkar de som följer laget på nära håll vara överens om att han är bättre än Mikael Mårtensson.

Mittback: Stefan Larsson
Den av utespelarna som kan vara säkrast på en plats i startelvan.

Vänsterback: Emil Johansson
Har varit sjuk under de senaste veckorna men bör vara tillbaka i god tid före seriepremiären. I nuläget saknas bra alternativ.

Balansspelare: Jonas Lindskog
Skadan han drog på sig mot Örebro oroade, men Jonas Lindskog är redan tillbaka i träning. Han behövs i startelvan.

Balansspelare: Abder Kabous
Har varit ojämn under försäsongen. Behöver höja sig något snäpp om han ska bli den nyckelspelare alla hoppas på.

Offensiv mittfältare: Tobias Solberg
En habil spelare. Jag väljer Tobias Solberg före Andreas Drugge tills den senare visat att han är tillbaka efter sin axelskada.

Högerytter: Tobias Larsson
Har rätt kvaliteter för att passa som offensiv kantspringare. Förhoppningsvis får han chansen att testa positionen innan seriepremiären.

Center: Daniel Mendes
Knäproblemen har förstört första delen av försäsongen, men Daniel Mendes har två månader på sig att komma i gång. Gör han det är han given.

Vänsterytter: Eirik Lamöy
Nyförvärvet från Norge kommer att bli en stor tillgång när han anpassat sig till lagets spel. Passar perfekt på vänsterkanten.

Avbytare:
Jonas Bohlin
Mikael Mårtensson
Henrik Berger
Andreas Drugge
Jonas Bergman

9 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Måste hålla med om din tabell och laget också, bara synd att berger inte tar någon plats, jag tror kanske han kniper en faktiskt, så nyttig som han var förra året, men håller med dig om mårtensson kan få det tufft

ha det!
johan

20/2/06 16:42  
Anonymous Anonym skrev...

Mkt bra elva

Tobias verkar ha tagit ytterligare ett eller flera steg under vintern enligt de jag har talat med, så Drugge får nog svårt att kliva in på den platsen tills han visar vad han verkligen går för

20/2/06 17:43  
Anonymous Anonym skrev...

Tror fortfarande tills annat bevisat att Bergman går före Tobias Larsson d.ä .. så bra var inte Larsson på en kant förra året iallafall o i år har han ju inte ens spelat där

20/2/06 18:32  
Anonymous Anonym skrev...

Får hålla med ovanstående. Verkar inte som att Tobbe är tänkt för en högerkant. Känns som att det finns en eller ett par som står före honom på kö där i Tonys ögon.

20/2/06 19:13  
Anonymous Anonym skrev...

Bra elva! Men årets positiva överraskning så här långt, Tobbe Larsson d.y., tror jag blir högerback på Sullis bekostnad. Och jag tror att han får Tobbe Larsson (d.ä.) framför sig. Inget snack om att han är vassare än Bergman där. Att Tobbe inte spelat på den positionen hittills på försäsongen beror självklart på alla skador (det vimlar ju inte av anfallare i truppen).

Berger kommer få mycket speltid även i år, men kan nog få flytta runt en del. Trots debaclet mot ÖSK borde han enligt min mening satsa på att bli högerback (en offensiv sådan), men det verkar ju Henke själv inte vilja.

21/2/06 08:43  
Anonymous Anonym skrev...

Snack är det nog att d.ä är vassare än Bergman :) .. förra året var iallafall Bergman vassare .. tror oxå att Berger borde ha de kvaliteer som behövs att bli en hyffsad högerback .. men det är klart kommer man fel i den rollen som mot Örebro är det ju inte roligt .. fast en match är ju ingen match hahah

21/2/06 09:01  
Anonymous Anonym skrev...

Vi kommer att få se en "generationsväxling". Jag tror att "Måsen" och Berger får svårt. Har dessutom mina dubier angående Jonas Lindskog. Tror inte att han håller när det "bränner till". Men jag ser inget alternativ. Hoppas också att flera av nyförvärven visar sig vara förstärkningar. Stora frågetecken för Drugge, Kabous och Rodrigues

21/2/06 12:53  
Blogger Anders Eriksson skrev...

Hur är det med Tobbe d.ä. på inlägg och så vidare? Vi vet att han är snabb och bra på att hålla boll. Men som yttermittfältare, särskilt i det system DIF spelar, måste han även kunna lägga fina inlägg till nian i mitten. Och där känns det väl lite mer osäkert.

21/2/06 13:03  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Kul med så många intressanta synpunkter! Om jag får drömma skulle jag helst vilja se Tobias Larsson i en något mer offensiv roll än vad yttermittfältarna hade i fjol. Ungefär som Tobias Hysén, fast till höger. Slut ögonen och tänk på hur det skulle kunna se ut när Larsson och Lamöy löper i djupled bakom stabbiga motståndarbackar. Mumma.

21/2/06 17:16  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka