09 maj 2006

Försvarskonkurrensen

Förra säsongen var det stabila försvarsspelet den stora positiva överraskningen i DIF. Trots det kände jag mig något osäker inför årets premiär. Fyra matcher och två insläppta mål senare känns det som att vi har fått åtminstone fyra glädjande besked:

* Mikael Mårtensson håller. Den åldrade lagkaptenen ser minst lika stark ut som vid den här tiden i fjol.

* Renato Rodrigues håller. Senast agerade han med stor pondus och plockade ned en av seriens bästa anfallare.

* Eirik Lamöy håller. Norrmannen värvades som mittfältare men har sett allra vassast ut som vänsterback.

* Tobias Larsson håller. Gjorde sin första superettanmatch i lördags men uppträdde som om han varit med 99 gånger tidigare, enligt Torbjörn Karlgren.

Lägg till en kanonmålvakt i Sebastian Karlsson, en Stefan Larsson som fortsätter att imponera, en Emil Johansson som bara kommer att bli bättre och tre stabila balansspelare. Finns det någon klubb i superettan som kan matcha den defensiven? Bohusläningens reporter Håkan Sävendahl låter tveksam efter lördagsmatchen:

"Det var länge sedan Ljungskile skapade så lite på hemmaplan. Cedomir Zarkovic och Dorde Uzelac ick (sic) iväg varsitt skott från långt håll, men målvakten Sebastian Karlsson klarade enkelt. Det var allt. Målfarlige Jörgen Wålemark togs effektivt bort av Degerfors mittbackar. Han skapade absolut ingenting."

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Det riktiga provet blir den match Stefan är skadad eller avstängd, och vi spelar med Renato och Måsen som mittlås. Det är bara att hoppas att det inträffar just mot ett lag som just LSK där mycket av anfallsspelet bygger på ballongbollar.

9/5/06 13:43  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Kombinationen Mårtensson/Rodrigues låter inte som någon höjdare, men de ska ju ha funkat bra ihop mot till exempel AIK på försäsongen. Vi får väl se hur det går om det blir skarpt läge.

9/5/06 22:57  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka