27 augusti 2006

Kontraktssituationen

Enligt de senaste beskeden från DIF blir det inga fler nyförvärv under den här säsongen. Just nu ligger fokus på de spelare som redan finns i truppen men saknar kontrakt inför nästa år. Så här tycker jag att klubbledningen bör prioritera:

1. Sebastian Karlsson och Jonas Lindskog
Sebastian Karlsson är en av landets hetaste unga målvakter. Jag har en stark känsla av att han kommer att söka sig vidare, men det vore tjänstefel av ledningen att inte försöka knyta upp honom för ett par år till. Jonas Lindskog ingick inte i grupp 1 när jag började fundera på det här inlägget för några veckor sedan. Lagets spel under hans frånvaro har fått mig att tänka om. Hans slit på mittfältet verkar betyda precis så mycket som många hävdar.

2. Tobias Solberg, Tobias Hedberg och Jonas Bergman
Tre spelare som står för kontinuitet. Även om ingen av dem har utvecklats så som många hoppades för några år sedan håller de tillräcklig kvalitet för superettan. Ett stort plus är också att alla tre är användbara på flera olika positioner.

3. Henrik Berger, Mikael Mårtensson och Jonas Bohlin
Henrik Berger och Mikael Mårtensson är två fotbollsfenomen. Båda har varit uträknade massor av gånger men gör fortfarande ett gott jobb när de får chansen. Jag har svårt att se dem i startelvan nästa säsong, men som komplementsspelare håller de alldeles säkert i ett år till. Frågan är om de själva vill. Jonas Bohlin befinner sig i en liknade situation. Skadefri är han en perfekt reservmålvakt, men nöjer han sig med en säsong till på bänken?

4. Mikael Eriksson och Tobias O Larsson
Två lärlingar som har haft svårt att ta plats i laget. Mikael Eriksson får beröm av många supportrar, men såvitt jag kan bedöma har han inte gjort särskilt mycket väsen av sig ens när han har spelat för Karlskoga i division 3. Något liknande gäller för Tobias O Larsson och Strömtorp. Jag har svårt att avgöra om de förtjänar en ny chans eller om de bör släppas till mindre klubbar.

5. Mikael Thuresson, Mikael Nilsson och Timmy Eriksson
Mikael Thuresson har klarat sig bra i de två matcher jag har sett honom. Andra som har mer att gå på beskriver honom som en katastrof. Just nu känns han inte som en långsiktig lösning på högerbacksplatsen. Mikael Nilsson förtjänar beröm för sin lojalitet men är väldigt långt från en plats i startelvan. Om han vill spela mycket fotboll bör han nog söka sig något snäpp nedåt i seriesystemet. Samma sak gäller för Timmy Eriksson.

6. Henrik Jansson
Henrik Jansson har varit borta länge och finns inte ens med i de senaste rapporterna om skadeläget i truppen. Om han över huvud taget kan spela vidare lär det inte bli i DIF.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Det är väl inte meningen att man som lärling ska kunna ta en plats i laget? Syftet är väl att de ska få lära/se och få mer rutin, därav lärlingskontrakt. När du skriver "få en ny chans" - vad menar du med det? Ingen av dem har väl fått några större chanser mer än små korta inhopp på ca 5-10 minuter. De inhoppen de gjort, både Micke och Tobbe har alla varit godkända och bra.

28/8/06 12:50  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Visst är lärlingarna med för att se och lära. Det är möjligt att de kan fortsätta så ytterligare en säsong, men förr eller senare måste ju klubben ta ställning till om de ska erbjudas "riktiga" kontrakt eller inte. Det är alltså där jag är osäker.

29/8/06 22:52  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka