08 augusti 2006

Ståplatsrasismen

Johansson, Andersson, Jönsson, Andersson, Landgren, Landgren, Svensson, Johansson, Mälman, de Bruin, Johansson, Gustavsson (Tony!), Andersson, Hjerpe, Karlsson och Gunnarsson. Så heter spelarna som har gjort mål för Åtorp i årets seriespel. Kan inte rasisterna i Degerfors gå på deras matcher i stället för att förpesta tillvaron för normalbegåvade åskådare på Stora Valla?

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Vad menar du Simon?
Konkret vad har du hört, sett, var?
Vore viktigt att få veta.
Ingår i Vulkanstyrelsen.

8/8/06 13:14  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Det här är inte riktat mot Vulkanerna, utan mot de äldre män på ståplats som vräker ur sig dynga om "araber" i allmänhet och Kabous i synnerhet. Man hör dem i stort sett varje match, och jag är j-igt trött på det.

8/8/06 17:00  
Anonymous Anonym skrev...

Frågan är om De Bruin känns helt ok för rasisterna !?

8/8/06 22:41  
Anonymous Anonym skrev...

Detta är ju något vi vill ta tag i, exakt var på Valla hör och ser du detta? Vi kan ju ge security en hint om det så att de kan stoppa detta, kan ju ge DIF böter i förlängningen om det fortsätter.

9/8/06 10:43  
Anonymous Anonym skrev...

Är det anledningen till Kabous gestikulerande (hysch-fingret, komigen-armen) mot läktaren de senaste matcherna?

9/8/06 15:26  
Blogger Tordyveln skrev...

Håller fullständigt med Dig Simon. På 'norra stå' grasserar en otrevlig stämning. Kabous (en i mina ögon mkt bra spelare) är den spelare som oftast får höra skiten..
Önskar dessa 'proletär'-rasister kunde motas bort från Valla. Rövitt ska vara ett 'öppet' lag...dess supportrar likaså..här ska alla människors lika värde vara ett adelsmärke.
Kines eller eskimå, muslim eller indian..so what? Kan de lira boll är de alltid välkomna i rövitt...!..och f ö naturligtvis alltid till Degerfors!

9/8/06 16:52  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Jag brukar gå in genom sidoentrén, fortsätta förbi bortaläktaren och ställa mig så nära mittlinjen som möjligt. På de sektionerna har jag hört sådant här snack under åtminstone två av de tre senaste hemmamatcherna jag varit på. Jag vet inte om det går att stoppa det (tyvärr betraktas det nog som ganska "normalt"), men det är klart att det vore bra om någon har civilkurage nog att protestera. Själv har jag tyärr en tendens att fega ur i sådana lägen.

9/8/06 23:12  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka