12 november 2006

Då och nu

Tre veckor och en dag har gått sedan DIF spelade årets sista seriematch. Vid motsvarande tidpunkt förra året hade klubben tappat fyra spelare från den gångna säsongen (nyckelspelaren Shpetim Hasani, snudd på ordinarie Fredrik Nilsson samt utfyllnadsspelarna Martin Sjölund och Jimmy Rajala). Samtidigt hade 16 intressanta spelare hälsat på i Degerfors. Ett nyförvärv var helt klart (Renato Rodrigues) och ett annat sades vara mycket nära att skriva på ett kontrakt (Abder Kabous).

Den översiktliga jämförelsen med fjolåret visar att det ser betydligt sämre ut den här gången. Det står redan klart att sex spelare försvinner från truppen (nyckelspelarna Sebastian Karlsson och Stefan Larsson, snudd på ordinarie Mikael Mårtensson och Eirik Lamöy samt utfyllnadsspelarna Henrik Janson och Mikael Thuresson). Av sju intressanta spelare som har besökt Degerfors sägs en (Kalle Norrbin) vara nära att skriva på ett kontrakt. Några klara nyförvärv finns inte ännu.

Under den kommande veckan tillträder klubbchefen Andreas Andersson sin tjänst. Dessutom hoppas vi att den nye tränaren presenteras. Förhoppningsvis leder det till en ketchupeffekt.