05 december 2006

Teckna aktier

Nu kan alla som vill och har råd teckna aktier i Degerfors Spelarinvest. Jag läser inbjudan och slås av att det som händer inom DIF just nu är nästan exakt det som bloggaren Dr Watson efterlyste för snart ett år sedan. Det gäller riskkapitalbolaget, men också satsningen på en ny matta i Stora Halla och rekryteringen av Andreas Andersson. Frågan om vem som dolde sig bakom signaturen känns intressantare än någonsin.

21 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Du menar vem som döljer sig bakom signaturen. Dr Watson "la av" för att det blev allt svårare att sopa igen spåren mellan honom och hans källa.

Men han finns fortfarande med men under andra signaturer.

6/12/06 07:12  
Anonymous Anonym skrev...

Kanske är det så att styrelsen också läst Doktorns blogg och tyckt ideerna varit kloka nog för att genomföra?

6/12/06 11:17  
Anonymous Anonym skrev...

Jodå, visst läste delar av styrelsen bloggen. Men den stora frågan för dem är vem som var Watsons läcka.

Sportchef har klubben haft förut och riskkapital har diskuterats ända sen i slutet av 90-talet.

Då var det även på tal att hela verksamheten skulle bolagiseras. Ett mångårigt frånfälle från allt vad elit heter satte käppar i hjulet för de planerna.

6/12/06 14:22  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Personen bakom signaturen Dr Watson skulle alltså ha fejkat ett dödsfall för att ta sig ur situationen? Det är ganska magstrakt att påstå ngt sådant.

7/12/06 00:42  
Anonymous Anonym skrev...

Det enda som var magstarkt var det som han höll på med. Dessutom pågick mycket märkligheter i samband med hans påstådda sjukhusvistelse. Bland annat förekom en flitig inloggning på hans GB-konto. Och det är väl knappast något man lägger fokus på om man ligger på dödsbädden...

Delar av ledningen la som sagt ner mycket jobb på att ta reda på vem som läckte uppgifter. Och spåren pekade entydigt åt ett håll. Så mycket kan jag säga.

Men de flesta som kan lägga ihop två och två och som har lite koll på föreningen köper inte den officiella versionen. Det är den allmäna åsikten.

Själv är jag fullständigt övertygad om att han fortfarande huserar på GB:n men under ett annat nick. Det finns ett par misstänkta "skribenter" som hålls under uppsikt. Inte bara av mig. Så mycket kan jag avslöja.

7/12/06 10:54  
Anonymous Anonym skrev...

Oavsett vem Dr Watson var/är så var han som bloggare en utmärkt skribent och fotbollsanalytiker. Klart mest läsvärd av alla i rödvittland. Han var f.ö. en av få som vågade ta klart avstånd från supportervåld runt DIF:s matcher.
Vem som läckte.... En saknad blogg är det iaf.

7/12/06 15:19  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Jag tycker att det du/ni påstår låter som konspirationsteorier, men eftersom jag saknar den där riktiga insynen i föreningen ska jag inte säga för mycket. Däremot förstår jag inte vad i Dr Watsons agerande som var så hemskt. Hon/han spred en del ledtrådar om spelare som var på ingång, men det var ju aldrig så att hon/han avslöjade några namn.

7/12/06 23:36  
Anonymous Anonym skrev...

Du har rätt Simon. Antingen har man koll. Eller så har man det inte. Du tillhör den senare kategorin.

8/12/06 08:28  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Ouch! Min "koll" i sammanhanget består i att jag hade en del kontakter med Dr Watson. Det är fullt möjligt att jag blev grundlurad från början till slut, men det krävs mer än några luddiga insinuationer från en anonym avsändare för att jag ska köpa det rakt av.

8/12/06 17:07  
Anonymous Anonym skrev...

Slutsats: Anonymitet suger när budskapet inte passar. Men luddiga insinuationer från anonyme Dr Watson är helt okej. Logik?

10/12/06 19:58  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Vi kan väl vända på det? Säg att du haft regelbundna kontakter med någon under flera månaders tid. Säg att du får ett besked om att personen i fråga blivit sjuk och avlidit. Säg att det går nästan ett år och att det plötsligt dyker upp anonyma uppgifter om att personen totalbluffat. Skulle du verkligen köpa det utan vidare? Jag anklagar inte dig för något, men jag fortsätter att förhålla mig skeptisk tills jag vet mer än det som du har presenterat här.

12/12/06 00:43  
Anonymous Anonym skrev...

Säg att det var fler personer än du som fick precis samma besked (jag är inte en av dom). Säg att de inte heller tror på hans så kallade hastiga frånfälle. Säg att den här diskussionen pågått länge i vissa kretsar och inte är något som dykt upp nu bara för att den avhandlas på din blogg.

Jag har aldrig påstått att Dr Watson totalbluffat. Tvärtom. Han var mycket skicklig på att utföra sitt pr-uppdrag som gick ut på att höja Tony Gustavsson till Jesus-nivå.

Om han stod i direktkontakt med Tony eller med någon närstående låter jag vara osagt. Men han lyckades med sitt uppdrag och det ska han ha cred för. Kritiken på GB:n var mild med tanke på TG:s facit.

Däremot lyckades inte Watson övertyga folket i Degerfors eftersom de är betydligt kunnigare än du och de flesta andra som skriver på gästboken.

Det är resultatet (och spelidé) som räknas och där misslyckades han kapitalt.

13/12/06 18:58  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Vem som är "kunnig" är nog en definitionsfråga. Man skulle också kunna se det som att "folket i Degerfors" är konservativa och tycker att allt ska vara som det alltid har varit. Det fanns ju relativt många som på fullt allvar ville att Ulf Ottosson skulle göra comeback under den gångna säsongen.

Vad gäller Tonys facit så får vi väl se hur det går under den kommande säsongen. Om Mark Selmer lyckas lotsa laget till ett bättre resultat än i år så har du och alla som tycker likadant förstås en poäng.

14/12/06 17:45  
Anonymous Anonym skrev...

Det är inte en definitionsfråga. Fotbollsfolket i Degerfors är kända för sin kunnighet. Och det är inte så konstigt eftersom de flesta av oss spelat själva.

Men jag är den första att hålla om att vi är konservativa och har en "vet bäst-attityd" som ni utsocknes förmodligen stör er på.

Men det är å andra sidan anledningen till att klubben kommer tillbaka till eliten gång på gång. Och att du har ett lag att hålla på!

Vad gäller Otto så vet jag inte var du fått i från att folk förväntade en comeback. Han klarade knappt att spela i Strömtorp på grund av krånglande knä och bristande fysik. Det känner alla med lite intresse till. Så du måste ha blivit grundlurad av någon. Igen...

Lyckas Mark sämre än TG åker vi ur.

15/12/06 08:25  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Den här diskussionen har muterat till något helt annat än den var från början. Jag vet inte hur länge vi ska fortsätta, men jag kan väl i alla fall klargöra att jag inte alls stör mig på några degerforsare. Däremot tycker jag att konservatismen som du talar om har ställt till det i synen på Tony Gustavsson. Som jag ser det gjorde han väldigt bra ifrån sig under tre fjärdedelar av sin tid i klubben. Hösten i år var däremot en katastrof, och där har han förstås ett stort ansvar.

16/12/06 15:17  
Anonymous Anonym skrev...

Du har rätt Simon. Därför återgår vi till det ursprungliga ämnet.
Vem dolde sig bakom signaturen Dr Watson?

Ett tips: Gå in på Vulkanernas GB.
Sök Kristic (=Anders Larsson, Luleå) på Nick. Det är inte bara meningsuppbyggnaden som i stort sett är identisk. Utan också andemeningen:

Tony Gustavsson var Guds gåva till de rödvita. Mosson är den sämsta tränare som finns.
Och vi degerforsare lider av "järnverksmentalitet".

18/12/06 07:38  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Nu är du i alla fall konkret. Analysen är intressant och jag utesluter inte alls att du har rätt, men jag är inte övertygad. Hört talas om Ockhams rakkniv (http://sv.wikipedia.org/wiki/Ockhams_rakkniv)? Det känns fortfarande mest sannolikt av Dr Watson var en verklig person som faktiskt avled.

18/12/06 18:27  
Anonymous Anonym skrev...

Du får naturligtvis tro vad du vill, men om någon med Watsons kunskaper skulle ha avlidit så skulle jag förmodligen känt till det vid det här laget. Då förstår du kanske att jag själv stundtals sitter inne med väldigt bra inside och kunde kolla upp den information han förmedlade.

Ockhams rakkniv (inte hört förut) till trots - gör samma koll på asator som du gjorde på Kristic.
Du är själv en duktig stilist och vet hur man uttrycker sig för att nå ut med sitt budskap.
Ska bli intressant och se om du ser några likheter mellan de båda "nicken".

18/12/06 19:36  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Åsiktsmässigt stämmer det ju. Kanske stilistiskt också (men där finns det iofs ett annat nick som jag tycker stämmer in mycket bättre). Däremot ser jag inte så stora likheter med Dr. Watsons inlägg. Det kändes som att det han skrev hade en helt annan tyngd.

20/12/06 00:09  
Anonymous Anonym skrev...

Nu blev jag nyfiken - vilket nick är det?

Naturligtvis hade Watson mer tyngd i sina inlägg både på bloggen och på gb:n. Men skulle någon med CU-tröja bre ut sig på samma sätt så skulle det bli för uppenbart.

Att du nämner ett annat nick som "misstänkt" betyder att du inte är lika säker längre.

En annan intressant gemensam nämnare mellan Watson, Kristic, asator och den person som skrev den sjätte kommentaren (läs den väldigt noga) i denna tråd är "avståndstagandet från supportervåld runt DIF:s matcher". Det ämnet har de alla behandlat på ett snudd på identiskt sätt.

Simon: Två inlägg kvar sen åker denna tråd ner i division två. Vill du fortsätta den här "utredningen" så kan jag skicka e-post till dig. Annars lägger vi ner.

20/12/06 07:50  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Skicka gärna ett mail. Adressen finns på förstasidan.

20/12/06 23:14  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka