20 februari 2007

Emil och ekonomin

Det vore förstås jättetrevligt att se Emil Johansson på Stora Valla nästa år också. Samtidigt finns det en ekonomisk verklighet att ta hänsyn till. Enligt den färska verksamhetsberättelsen för 2006 gick DIF med knappt 200 000 kronor i vinst förra året. Det positiva resultatet nåddes enbart tack vare spelarförsäljningar. Däremot gick den löpande verksamheten med förlust. En orsak var att publikintäkterna minskade jämfört med 2005.

Örebros avancemang till allsvenskan innebär att publiksnittet sannolikt sjunker ytterligare under den kommande säsongen. Emil Johansson kanske blir lösningen på problemet. Om Hammarby lägger ett anständigt har DIF nog inte råd att tacka nej.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Dessutom ur verksamhetsberättelsen: "Under året drabbades DIF av att två spelare lämnade föreningen som s.k. Bosmanfall. Styrel- sens ambition är att sådana spelarförluster framgent skall undvikas." /tir

20/2/07 22:31  
Anonymous Anonym skrev...

Det betyder att de känt till Bajens intresse. Annars skulle de ha satt sig ner och omförhandlat hans kontrakt. Men eftersom det varit knäpptyst på den fronten utgår jag i från att en affär ligger nära till hans.

22/2/07 08:25  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka