24 mars 2007

Premiärelvan # 3

Med knappt fyra veckor kvar till säsongens första match har det blivit dags att leka coach igen. Jag hoppas att båda överraskar mig, men just nu känns det inte som att vi kan räkna med Jonas Lindskog och Tobias Larsson i premiärtruppen. Då gäller det att fundera på andra lösningar. Det här laget spelar 4-4-2 och innehåller sex ändringar jämfört med det förra.

Målvakt: Simon Nurme
Målvaktskampen är inte avgjord, men jag tror fortfarande att Simon Nurme visar sig vara strået vassare än Jonas Bohlin. Annars borde inte DIF har värvat honom.

Högerback: Kalle Norrbin
Just nu är han ingen superettanspelare, men förhoppningsvis tar han ytterligare några steg under månaden som kommer. Annars blir konkurrensen i backlinjen för dålig.

Mittback: Magnus Tappert
Känns given i startelvan efter en mycket stark försäsong. Frågan nu är bara om han blir mittback eller högerback?

Mittback: Fredrik Holmberg
Snudd på given.

Vänsterback: Markus Karlsson
Given.

Högermittfältare: Johan Bertilsson
För två månader sedan hade jag inte ens med honom i truppen. Nu känns han given i startelvan. Johan Bertilsson är försäsongens stora positiva överraskning.

Central mittfältare: Andreas Drugge
Bör ta en av platserna på det centrala mittfältet.

Central mittfältare: Tobias Solberg
Jag har tvivlat på Tobias Solberg ibland, men bilderna på hans öppnande passningar mot Gefle och Örebro har fått mig att tänka om. En spelare med en sådan känsla måste platsa i DIF.

Vänstermittfältare: Jonas Bergman
Känns egentligen inte som något naturligt val på vänsterkanten, men under försäsongen har det uppenbarligen fungerat bra. Insatsen mot Örebro senast var lovande.

Anfallare: Shpetim Hasani
Ska förstås vara med från start, även om han har sett väldigt seg ut i träningsmatcherna. Shpetim Hasani har kapacitet att vara en av de bästa anfallsspelarna i hela serien.

Anfallare: Dejan Doslic
Egentligen måste han visa att han kan producera även mot bättre motstånd, men det är väldigt frestande att plocka med Dejan Doslic redan nu. Fem mål på två matcher imponerar.

Avbytare:
Jonas Bohlin
Renato Rodrigues
Tobias Hedberg
Henrik Berger
Mano Garcia