13 april 2007

Trivsamma DIF

Att spelare går direkt från Örebro till DIF eller vice versa är extremt ovanligt. Simon Nurme gjorde det inför årets säsong och har en unik möjlighet att jämföra de två klubbarna med varandra. Därför är det mycket intressant att läsa den intervju som Andreas Svahn gjorde under träningslägret på Cypern:

"Det var i mitten av november 2006 som Simon Nurme skrev på ett kontrakt med Degerfors. Och ännu har han inte ångrat sig.
– Det har varit riktigt, riktigt bra. Jag har aldrig varit med om en så bra stämning i ett lag som det är i Degerfors.
I sin nya klubb är förutsättningarna och omgivningen annorlunda jämfört med vad han vant sig vid i Örebro.
– Det finns en kultur runt fotbollen i Degerfors som är helt unik. Det känns verkligen hur mycket folk bryr sig om hur det går för oss. Under försäsongen var vi på Åland och spelade träningsmatch och gissa om jag blev överraskad när det dök upp supportrar där!
Även inställningen på träningarna är annorlunda i DIF jämfört med ÖSK.
– Vi kan ta tränarna som exempel. Mark Selmer och Andreas Pettersson är oerhört nära spelarna, på ett helt annat sätt än jag är van vid. De är med och snackar och skämtar som vilka spelare som helst. Så jobbade inte Patrick Walker i Örebro."

Jag kunde inte låta bli att posta ovanstående i det svartvita forumet på Svenska Fans. Det ledde till ett antal rätt så magsura kommentarer, både från fansen själva och från Lasse Wirström. Ganska lustigt, egentligen. Örebro spelar i allsvenskan och är ett bättre lag än DIF. Ändå är uppgiften om att spelarna i DIF har roligare tillsammans uppenbarligen provocerande. Något slags komplex lider de av på andra sidan Kilsbergen.