19 juni 2007

Adde-effekten

Jag har alltid hävdat att tränarbyten är överreklamerade. Efter det som har hänt i DIF kanske det är dags att tänka om. En poäng på sex matcher under Mark Selmer. Åtta poäng på fyra matcher under Andreas Andersson. Tränarbytet är säkert inte hela förklaringen till förvandlingen, men det måste stå för något.

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Hmm gick inte Adde någon utbildning hos svenska fotbollsförbundet? Var det tränarutbildning?

Undrar hur mycket det skiljer sig om man jämför med t.ex. Tony?

Du kanske har koll på detta... :)

19/6/07 12:25  
Anonymous Anonym skrev...

Adde är ju helt lysande som coach. Dessutom verkar han ha respekt med sig, så nu satsar vi på Adde!
Det är för övrigt en ekonomiskt riktig lösning. Det går naturligtvis att kombinera rollerna som spelarinköpare och head coach i Degerfors.

19/6/07 15:11  
Anonymous Anonym skrev...

Tror inte att det har med tränarbytet att göra, utan att killarna helt enkelt gjort vad de kan - det bästa de kan - de senaste matcherna. De är inte bättre än så i år tyvärr!Ta hem spelare som de gjorde sig av med som Micke Nilsson tex. Sulan! Varför skriver de om Thuresson på hemsidan tex men inte om spelare som är fostrade i Degerfors och som har hjärta där?? De skriver aldrig om Micke Eriksson som fortfarande har kontrakt o är utlånad, eller om Tobias som gick till Carlstad. Konstigt är det!!! Hoppas på tre poäng på torsdag!!

19/6/07 23:25  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Jag tror att Andreas Andersson har gått en tränarutbildning skräddarsydd för fd elitspelare. Mark Selmer var betydligt mer välutbildad, men kurserna betyder uppenbarligen inte allt. Jag tycker också att DIF ska köra på den här lösningen säsongen ut.

20/6/07 01:34  
Anonymous Anonym skrev...

Adde är steg 2-utbildad. Det tillsammans med hans införskaffade erfarenhet räcker gott och väl för att leda ett elitlag i Sverige. Adde kommer naturligtvis att fortsätta och eventuellt scouting + pappersarbete delas upp mellan Pettersson/Jansson/Selmer(?).

Naturligtvis ska Micke Nilsson komma tillbaka till DIF. Han hade varit en utmärkt lösning på högerbacken. Andreas Pettersson och Nisse Jansson var de som fattade beslutet att skicka iväg honom. Men de försvinner från klubben till hösten när kontrakten gått ut. Sulan är naturligtvis också välkommen tillbaka när han bestämt hur det blir med skolan.

Håller med om det konstiga i att skriva om rundningsmärket Thuresson men inte nämna lokala spelare i exil.

21/6/07 14:27  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka