07 juli 2007

Orsak och verkan

Polisutredningen om attentatet mot Mark Selmer har lagts ned, enligt Tidningarnas telegrambyrå. Samtidigt rapporteras det om att DIF fortfarande inte har gjort klart med någon ny tränare. Personen eller personerna som lossade de där muttrarna borde nog börja fundera på om det kan finnas ett samband.

9 Kommentarer:

Blogger Anders Eriksson skrev...

Jag tycker det är märkligt. Degerfors, Karlskoga med omnejd är inte så jävla stort. Någon av de inblandade borde ha försagt sig på fyllan, ryktet sprids och så.. ja. Kompanismörj.

8/7/07 06:36  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Det verkar ju inte som att det funkar riktigt så. Jag är också övertygad om att det finns folk som vet, men uppenbarligen väljer de att knipa käft i stället. Trist.

9/7/07 00:11  
Anonymous Anonym skrev...

Och istället frodas patetiska konspirationsteorier...

/Einar

9/7/07 00:32  
Anonymous Anonym skrev...

De är inte mer patetiska än orginalteorin, men du kanske vet nåt som vi andra inte vet Einar?

9/7/07 10:05  
Anonymous Anonym skrev...

Det enda som är patetisk är de som fortfarande tror på originalteorin. Och sagor.

Ju närmare Stora Valla man kommer desto tydligare blir det att det finns tillräckligt många frågetecken i den officiella storyn för att alla som kan lägga ihop två och två ska förstå att det är något som inte stämmer.

Men bor man utanför 0586 har man förstås bättre koll än de som bor inom området...

Och den som inte bara har vakuum mellan öronen kanske noterat att föreningen legat lite lågt när det gäller att "ta avstånd". Det finns en anledning till det. För allt talar för att det hela var ett rop på hjälp från en desperat man som åkt in i vägen i 100 knyck.

Alla har ett förflutet - det gäller även Mark Selmer. Han har gjort andra saker som man "bara-inte-gör". Fråga valfri SIK-spelare av äldre årsmodell bara för att ta ett exempel. Det pratas också om att hans anmälningsbenägenhet är något utöver det vanliga.

Mark är duktig på att hålla i en brandspruta. Träna lag på korpnivå. Samt att leka polis. Men:

1. Det finns inga som helst belägg för att eventuellt tappat hjul har något som helst med Degerfors IF att göra. Men ändå valde "kommissarie" Selmer att själv dra den slutsatsen. För säkerhets skull nämnde han det i samma mening som ordet "hot" också. Varför?

2. Jo för att han visste vilken vilken bomb det skulle bli i media. Följden blev att han kunde dra sig tillbaka som den det var "synd om". Att varumärket Degerfors IF för evigt skulle skitas ned genom att vara förknippade med "mordhot" brydde han sig naturligtvis inte om.

3. Varför blev "hjulincidenten" intressant först efter 0-5 borta mot Mjällby när den påstådda händelsen ägde rum minst en vecka innan?

4. Tre brev påstås ha hittats på bilen. Den sista trots att det då rådde förhöjd beredskap.

5. Selmer påstår att föreningen mottagit ytterligare ett hot efter att han lämnat föreningen. Det är lögn. Det var inte ett hot utan ett "gratulerande" till att föreningen blivit av med en oduglig tränare.

6. Selmer påstår att polisen haft en misstänkt inne på förhör. Lögn igen. Det dementerades av polisens Kenneth Sundkvist i en lokaltidning bara någon dag efter.

7. Selmer beter sig väldigt underligt i samband med de sista bortamatcherna. Han sitter till exempel inte med övriga och äter. "Han verkade helt frånvarande" berättade en person som var med.

8. Jag tvivlar starkt på att polisen skulle ha preskriberat utredningen efter bara ett par veckor om man verkligen trodde på att han utsatts för mordhot.

9. Ett tips till er som bor utanför 0586. Ta er till Stora Valla i samband med träning. Då kan ni själva se hur sannolikt det är att tränarens bil fått besök av "brevbäraren" tre gånger utan att bli upptäckt. Och som sagt - det sista trots förhöjd beredskap och enorma skriverier i tidningarna.

10. Men ni som bor utanför området har förstås bättre koll än oss som bor här. Eller hur, Einar.

10/7/07 10:57  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Tack för en mycket intressant kommentar. Jag har retat mig något oerhört på alla som har mumlat om att det är något skumt med den här historien utan att vara tydliga med vad de menar. Nu vet vi i alla fall vad det handlar om. Sedan får alla dra sina egna slutsatser. Själv tycker jag fortfarande att man ska vara väldigt försiktig med att anklaga Mark för något så länge det saknas bevis.

10/7/07 14:57  
Anonymous Anonym skrev...

Detta ärende kan lösas på två sätt.
1. Om det finns en skyldig träder denne fram och säger typ att "Det var jag som gjorde det för att jag inte gillar honom".

2. Mark Selmer gör en pudel och erkänner att han hittat på det hela för att "komma i från" eftersom han blivit desperat och gått i väggen.

Jag är ganska säker på att inget av detta kommer att ske. I dagsläget saknas bevis åt båda håll. Därför får vi hålla till godo med antaganden. Tyvärr.

10/7/07 17:39  
Anonymous Anonym skrev...

Om "han verkade helt frånvarande" de sista bortamatcherna, skulle det ju kunna vara för att tankarna på "annat" blev för mycket.
Hot är inget att leka med för den som blir utsatt, medans den som ligger bakom ett hot kanske inte inser vad det kan göra med en människa.
Det vet man först när man utsätts för det själv.
Och ett så kallat "gratulerande" tyder ju bara på en idiot som måste tala om för föreningen att han "hjälpt till".

11/7/07 00:21  
Anonymous Anonym skrev...

Hot eller ej. Selmer har inga som helst bevis för att några påstått lossade muttrar har med Degerfors IF att göra. Ändå väljer han att dra den valsen.

Följden? Degerfors IF:s varumärke har blivit ordentligt nedsmutsat.

Det är så Mark Selmer tackar den föreningen som gav honom chansen på elitnivå. Förakt är det enda jag känner för den mannen.

13/7/07 21:03  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka