24 juli 2007

Sommarbetyg backarna

Magnus Tappert
Ser ut att ha förlorat kampen om högerbacksplatsen mot Kalle Norrbin. Som mittback har han inte ens fått chansen. Magnus Tappert är en besvikelse så här långt, men än är jag inte beredd att räkna ut honom. Han har faktiskt sett bättre ut nu på slutet än han gjorde när han spelade från start i början av säsongen.
Betyg: UNDERKÄND

Fredrik Holmberg
Det av nyförvärven som har imponerat mest hittills. Fredrik Holmberg är ingen offensiv kraft att räkna med, men i det defensiva spelet känns han klockren. Dessutom verkar han vara en person som trivs med tillvaron och sprider positiva vibbar i truppen. Det kan betyda mycket nu när laget har det tungt.
Betyg: VÄL GODKÄND

Tobias Hedberg
Har visar att han funkar både som mittback och balansspelare på mittfältet. Tobias Hedberg blir nog aldrig riktigt så bra som vi hoppades för några år sedan, men som den här säsongen har utvecklats är jag väldigt glad över att han finns i truppen.
Betyg: GODKÄND

Kalle Norrbin
Hade svårt att komma i gång efter en försäsong präglad av sjukdomsproblem och skador. Nu ser han ut att ha anpassat sig till spelet i superettan. Om Kalle Norrbin fortsätter att gå framåt kan högerkanten snart fungera lika bra som vänsterkanten.
Betyg: GODKÄND

Markus Karlsson
Faktiskt en liten besvikelse så här långt. Markus Karlsson är en kompetent försvarsspelare och brukar kunna kombinera fint med Jonas Bergman, men han har inte stuckit ut på det sättet som man skulle önska av en spelare från allsvenskan. Därmed inte sagt att han har gjort bort sig på något sätt, för det har han inte.
Betyg: GODKÄND

Renato Rodrigues
Har gått framåt mycket under de senaste ett och ett halvt åren. Fortfarande är lägstanivån för låg för att jag ska känna mig riktigt trygg, men mot lag som slår mycket långbollar är Renato Rodrigues en klippa. På väg mot nytt kontrakt?
Betyg: GODKÄND

Christoffer Wiktorsson
Gjorde det riktigt bra när han fick chansen i skadade Markus Karlssons frånvaro. Om Christoffer Wiktorsson kan plocka fram spelet från matchen mot Sundsvall vid fler tillfällen under säsongen blir betyget nog högre till hösten.
Betyg: GODKÄND