23 juli 2007

Sommarbetyg målvakterna

Jag har sett sex av årets seriematcher och läst allt som skrivits om de övriga nio. Egentligen är det för lite för att göra helt rättvisa bedömningar, men fördelen med att vara en hobbybloggare är att man inte behöver bry sig så mycket om sådant. Därför tänker jag roa mig med att betygsätta spelarnas insats under den första halvan av säsongen. Tanken är att börja bakifrån och beta av en lagdel om dagen. Spelarna bedöms både utifrån vad de har presterat på planen och utifrån vad jag anser att vi har rätt att förvänta oss av dem. Det innebär att en lärling som knappt har spelat alls kan få bättre betyg än en lagets stjärnor.

Simon Nurme
Har haft en del oflyt under sitt första halvår i DIF. Simon Nurme inledde nervöst mot Örgryte, blev krasslig och tappade platsen i förstauppställningen. Sedan dess har han inte fått chansen, trots flera bra insatser i utvecklingslaget. En heltidsavlönad spelare som värvas för att ersätta den tidigare förstemålvakten men blir sittande på avbytarbänken kan förstås inte få godkänt.
Betyg: UNDERKÄND

Jonas Bohlin
Säsongens stora positiva överraskning så här långt. Efter några halvdana insatser i början har Jonas Bohlin vuxit ut till en matchvinnare av samma kaliber som Sebastian Karlsson. Han ser fortfarande lite osäker ut i vissa situationer, men det gör nästan alla målvakter på den här nivån. Nära ett högre betyg.
Betyg: VÄL GODKÄND