23 juli 2007

Svikaren Svennis

"Om det ska hända nåt med fotbollen i Värmland är det i Karlstad det ska ske. Nu blir det nog sura miner i Degerfors, men jag är övertygad om att det är här fotbollen kan utvecklas", förklarade Sven-Göran Eriksson för lokalpressen efter jippomatchen i Karlstad i lördags. Tack för det klargörandet. Nu hoppas jag att alla förstår att den mannen aldrig kommer att göra något för DIF.

Värmlands Folkblads krönikör Sofie Gustafsson anser också att framtiden finns i Karlstad. Jag skulle vilja påminna henne och alla andra om vad hennes betydligt bättre påläste företrädare Tommy Jansson skrev för några år sedan. "Att jämföra Degerfors IF med United och Ölme är som att jämföra gåslever med fiskbullar", konstaterade han bland annat. Det stämmer fortfarande.

8 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Håller med dig. Dessutom tror jag att Svennis har fel. Ända sen "älva brann" har man med konstgjorda medel försökt få till ett fotbollsintresse i Karlstad. Nu har dom ett bra år och ett snitt på 371 pers! Efter jippot ökar det säkert. Men en 0-0 match i duggregn senare är klientelet på travbanan igen. Jippot blir fotbollens sommarflirt med Kalstadborna.

23/7/07 13:45  
Anonymous Anonym skrev...

Undrar vad för ont Degerfors gjort Svennis. Jävligt dålig stil att ge en okänd kille från Torsby chansen att träna laget på 70-talet eller...

23/7/07 13:56  
Anonymous Anonym skrev...

Minns för en 5-6 år sedan i någon gammal fotbollsbilaga som man fick i tidningen lagom när säsongen skulle börja. Den som skrev krönikan i den, glömt bort vem det var, han trodde inte på nån av de klubbar i värmland som var störst då. DIF, Ölme eller KB utan trodde att Arvika skulle kunna bli en blivande stormakt inom värmländsk fotboll.....

23/7/07 13:59  
Anonymous Anonym skrev...

Menar du att du verkligen bryr dig om vad "Svennis" säger på presskonferenser och vad VF:journalister skriver? Jag är oerhört imponerad! I Karlstad har man tidigare enbart skrivit om CU när man har hittat något negativt(och det har funnits mycket sådant) medan man ständigt fjäskar för hockey-fbk. Precis som när man under våren "frossade" i DIF:s problem på och utanför planen. Allt för att få en bra "story". Vi som håller på DIF måste älta om gamla ikoner. "Svennis" har inga skyldigheter genemot DIF. Lika lite som Tord Grip, "Tjerna" eller Mellberg. Vi måste lära oss att fokusera på nuet annars blir vi ett gäng patetiska "muppar" (du kommer väl ihåg de halvsenila gubb-mupparna på balkongen) som ständigt rabblar upp klubbens historia medan det nuvarande laget håller på att åka ur Superettan.

23/7/07 14:41  
Anonymous Anonym skrev...

Sofie Gustafsson kan jag inte ta på allvar. Hon är otroligt insnöad i Karlstad, det vet jag som är intresaerad av innebandy. Så länge det föds ungar i degerfors kommer det spelas fotboll där - och då kommer vi vara med i eliten. Fotbollssupporter är något man föds till, inte något man blir. På så sätt kommer CU aldrig skaffa sig supprtrar, efetrsom det aldrig funnits något intresse kring fotbollen i hocketstan nummer 1...

23/7/07 22:41  
Anonymous Anonym skrev...

Anonym nr. 4 - Svennis kan hata Degerfors hur mycket han vill, men han ska inte sitta inför ett mediauppbåd och göra en sådan sågning. Eftersom gubben ALLTID svarar svävande på alla frågor han får hade han väl kunnat säga något allmänt om att det är tufft för Degerfors och att CU har en bra chans om de jobbar hårt. Sedan så ska Degerfors givetvis inte klamra sig fast vid det förgångna.

24/7/07 09:45  
Anonymous Anonym skrev...

United är framtiden. Det som heter Manchester i förnamn.

25/7/07 20:40  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Ingen kan ta ifrån Carlstad United att de har gjort det j-igt bra i år, men det känns väl tidigt att börja bluddra om att det är Karlstad som är framtiden. När det gäller Svennis kan vi förstås inte "kräva" något av honom. Däremot förstår jag inte vad som är fel med att önska att han skulle göra mer för klubben som gav honom chansen en gång i tiden. Tord Grip har ju gått in med pengar i Spelarinvest, för att ta ett exempel. Det borde Svennis (som lär vara betydligt rikare) också kunna göra.

25/7/07 23:38  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka