12 oktober 2007

Assistkungen

Jag råkade hamna på fotbollförbundets sidor med statistik och upptäckte att det bara finns fem spelare i superettan som har slagit fler målgivande passningar än Shpetim Hasani. Det är något för hans argaste kritiker att tänka på. Jag har också klagat på hans ineffektivitet, men att det finns spelare som passar till målen är faktiskt lika viktigt som att det finns spelare som gör dem.

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Tänkte faktiskt i samma banor häromdagen. Poängmässigt (pass/mål) matchar Spettet både Mano och Drugge. Men egentligen har väl Spettet aldrig varit någon naturlig målskytt. Däremot i sina bästa stunder en väldigt duktig target. Och som sagt framspelare.

12/10/07 15:14  
Anonymous Anonym skrev...

Mycket viktigt att notera att assist-statistiken är inte att lita på... Den som ger spelare statistikpoäng är hemmalagets matchrapportör som ofta har dålig koll på motståndarlaget och ofta väljer att målet är utan assist när de inte sett vem som passade. Jag har sett flertalet arenor där matchrapportörerna ser helt fel. Vissa spelare ska säkert ha minst ett par assist till samtidigt som någon kan ha fått någon för mycket.

16/10/07 01:37  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Intressant kommentar. Jag har iofs sett Hasani slå flera målgivande passningar på de tio matcherna jag har sett i år, men att kalla honom "assistkung" var kanske att ta i.

16/10/07 22:46  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka