19 oktober 2007

Berger vill fortsätta

Ibland händer det att artiklar som Karlskoga-Kuriren inte publicerar på sin egen webbplats går att hitta på Nerikes Allehandas. Det senaste exemplet är en intervju med en ovanligt frispråkig Henrik Berger. Han sopar till Tony Gustavsson och Andreas Pettersson, hyllar Milenko Vukcevic och surar över att han inte har erbjudits något kontrakt inför nästa säsong. Det är häftigt att han vill köra vidare, men Andreas Andersson och kompani bör nog ta en allvarlig funderare på hur de ska agera. Efter en tung vår har Henrik Berger kommit tillbaka starkt under hösten. Om DIF klarar kontraktet kommer han att vara en av hjältarna. På sätt och vis vore det skönt om det fick sluta där. Det går faktiskt inte att bygga ett lag för framtiden kring en 38-åring.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

"Nilsson är oerhört kritisk till att inte klubbchefen Andreas Andersson har ringt upp honom och meddelat detta.
– Otroligt jävla dåligt. Så oprofessionellt skött, jag har ändå varit i klubben i tio år, dundrar Nilsson." Detta stog i Kurren 061221 då det var turbulens om vilka spelare som skulle få fortsatt kontrakt 2007. Hedberg blev också behandlad på samma sätt i denna veva o var på väg till Norge. Jag förstår Bergers frustration då man inte får några signaler från ledningen i god tid om hur fortsättningen blir. Jag tycker att man borde bli behandlad med mer respekt från ledningen, i synnerhet när man spelat så länge i DIF. Varför väntar man så länge med att kontakta de spelare som kontrakten går ut för? Hur koncentrerad är man som spelare när man lever i ovisshet om framtiden? Detta borde skötas på ett snyggare sätt än att det som tidigare, kommer ut i tidningarna innan spelarna själv vet någonting.

20/10/07 11:22  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Du har en poäng, men det här året har jag faktiskt förståelse för att ledningen haft svårt att planera. Det har ju faktiskt varit väldigt osäkert i vilken serie DIF ska spela nästa säsong.

20/10/07 23:20  
Anonymous Anonym skrev...

Om man inte sköter sina åtaganden gentemot sin arbetsgivare så riskerar man att bli utan jobb. Särskilt som man närmar sig pensionsåldern.
Det borde Berger känna till efter så många år i branschen.
Visst har karl´n gjort en härligt kämpastark höst men vi har inte råd med spelare som surar när galoscherna inte passar. Ingen slump att en nestor som Berger så sällan figurerat som kapten i laget. Nej, nu nu blir det till att ställa sig på läktaren och stämma in i den gnälliga - det ska vara som det alltid har varit på bruket - kören.
Näste man till rakning - Mackan ?

21/10/07 00:09  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Den aspekten har jag också tänkt på. Berger är väl relativt billig och skulle säkert göra nytta i truppen ytterligare ett år, men skulle han nöja sig med spel i reservlaget och enstaka inhopp? Jag bor inte i Degerfors och känner honom inte som person, men känslan man får efter att ha läst den här och andra liknande intervjuer är ju att det skulle kunna uppstå problem.

21/10/07 01:21  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka