22 november 2007

Nya tider

Det känns som att vi har fått bevittna ett rödvitt paradigmskifte under de senaste dagarna. Samtidigt som två nya och rätt så radikala tränare från 08-land ansluter står det klart att tre riktiga trotjänare lämnar klubben. Henrik Berger är en av de största hjältarna i DIF genom tiderna, men han har trots allt hunnit bli 38 år gammal. Jag tycker att det är naturligt att klubben hellre använder pengarna han skulle ha kostat under nästa år till en yngre och mer utvecklingsbar spelare. Tobias Larsson och Tobias Hedberg är betydligt yngre, men båda har faktiskt varit med sedan de mörka åren i division 2. Tyvärr har ingen av dem utvecklats riktigt på det sättet vi hoppades på då. Nu satsar den förre på den civila karriären medan den senare väljer spel i Norge. Jag hade gärna sett Tobias Hedberg i truppen nästa år också, men för hans egen skull är det nog bäst med en omstart i en annan klubb.

Fotbollsmässigt överlever DIF naturligtvis att de här tre spelarna lämnar skutan. Däremot finns det anledning att fundera på hur det påverkar truppen. Att Jonas Lindskog försvinner inför nästa säsong står redan klart. Jonas Bergman kan också göra det. De enda som har gjort fler än två seniorsäsonger i klubben då är Tobias Solberg och Markus Karlsson. Den där särskilda andan som det brukar pratas om måste få sig en allvarlig törn.

Slutligen vill jag förstås tacka Henrik Berger, Tobias Larsson och Tobias Hedberg. Ni har förgyllt tillvaron för mig och tusentals andra genom era insatser i den rödvita tröjan. Lycka till med allt ni tar er för i framtiden - utom att baktala DIF i pressen.

1 Kommentarer:

Blogger Anders Eriksson skrev...

En sak som oroar mig är att, de unga grabbarna oräknat, vi antalet spelare med DIF som moderklubb nu minskar. Även om man kan få in spelkunnande, ska man inte förringa värdet av att ha folk med hjärtat i DIF i klubben.

23/11/07 06:41  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka