04 november 2007

Slutbetyg målvakterna

När halva serien var spelad fördrev jag några sommarkvällar med att sätta betyg på spelarna i truppen. Nu är det dags igen. Efter mirakelhösten är det förstås frestande att höja alla som har varit delaktiga till skyarna, men tanken här är att hela säsongen ska vägas in. Precis som i somras gäller att spelarna bedöms utifrån vad jag tycker att vi har rätt att förvänta oss av dem. Shpetim Hasani är en bättre fotbollsspelare än Kalle Norrbin, men det behöver inte betyda att han får högre betyg av mig.

Simon Nurme
Har kommit tillbaka på ett fantastiskt sätt under hösten. Det ser fortfarande lite flaxigt ut i vissa situationer, men det är ingen tvekan om att vi som inte riktigt trodde att han skulle hålla på den här nivån har fått en ordentlig knäpp på näsan. Just nu känns Simon Nurme som det givna förstavalet inför nästa säsong.
Betyg: GODKÄND

Jonas Bohlin
Ingen pratar om honom längre, men jag ser honom fortfarande som en av årets stora positiva överraskningar. DIF släppte in alldeles för många mål under de första två tredjedelarna av säsongen, men det var absolut inte Jonas Bohlins fel. Snarare räddade han laget i flera av matcherna. Nytt kontrakt, tack.
Betyg: VÄL GODKÄND