25 november 2007

TIll Emil Berger

Hej Emil.

Jag är lite avundsjuk på dig. Jag tror nämligen att du mår riktigt bra just nu. Kanske tänker du på Ola Toivonen, som fortfarande är en av landets hetaste unga fotbollsspelare. När han var lika gammal som du är nu hade han inte ens debuterat i dåvarande division 2. Du har redan fått känna på superettan. Då måste det vara lätt att börja drömma. Om allsvenskan. Om landslaget. Om en framtida karriär som välbetald stjärna i en europeisk storklubb.

Allt det där kan mycket väl hända - men det är ingen självklarhet. Det finns många lovande fotbollsspelare som har spåtts en lysande framtid men fattat felaktiga beslut och fastnat på vägen. Nu låter det som att du också är på väg att göra ett misstag. Tänk på förutsättningarna. Du spelar för DIF, som har gjort sig känt som en av de främsta plantskolorna inom den svenska elitfotbollen. Under de senaste åren har klubben levererat en färdig spelare per säsong till allsvenskan. Här får du chansen att utvecklas i lugn och ro för att flytta vidare om ett, två eller tre år. Jämför det med AIK, där det kryllar av stjärnor inköpta från utlandet och andra svenska klubbar. Är det verkligen en bra miljö för en ung spelare att utvecklas i? Tänk på Pierre Bengtsson, som bara fick starta i två matcher den gångna säsongen. Tänk på Robert Åhman-Persson, som tröttnade på bänken och flyttade till en anonym tillvaro i Danmark. Du riskerar att gå ett liknande öde till mötes.

Stanna i Degerfors ett tag till, Emil. DIF har redan många bra mittfältare i truppen. Klubben klarar sig förstås även om du skulle försvinna. Frågan är snarare hur du klarar dig utanför DIF. Jag är inte så säker på att det skulle gå särskilt bra. Inte än, i alla fall.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Simon: Du känner inte själv att du höjer DIF till en högre höjd än du borde? Visst är Degerfors en fin miljö att utvecklas i men Emil har flera gånger dragit på sig den svarta tröjan och trivts med den fotboll man spelar. Att byta miljö både socialt och fotbollsmässigt kan vara nyttigt och att inte heller behöva jämföras med Henrik, som gjort så mycket bra för klubben, kan vara till hans fördel. Degerfors ska vara stolta, inte tjuriga, över att man utbildar så duktiga spelare.

26/11/07 19:57  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Jag erkänner att det finns ett visst mått av tjurighet inblandat från min sida, men jag tycker att jag har rätt i sak också.

26/11/07 22:56  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka