18 december 2007

Spelet om Drugge

Det är intressant att följa förhandlingsspelet om Andreas Drugge i medierna. Andreas Andersson var ganska snabb med att avfärda Trelleborgs första prisidé som ett skambud. Nu när den allsvenska klubben är beredd att betala mer drar lokalpressen slutsatsen att DIF får pengarna som klubben krävt från början. Det har redan resulterat i att klubbchefen fått flera virtuella ryggdunkar. Den som läser lokaltidningen i Trelleborg får däremot en helt annan bild av läget. "Från början var Degerfors krav orimligt, nu ligger vi närmare varandra men har en bit kvar innan det här kan gå i lås", säger deras vice ordförande Stefan Nilsson där. Det är ganska uppenbart att båda klubbarna försöker spela sina kort så att de ska framstå som vinnare när övergångspappren väl är påskrivna.

Egentligen är det här ingenting att förvånas över. Både DIF och Trelleborg har säkert bra koll på vad en 24-årig anfallare som gjort 13 mål och har ett år kvar på kontraktet är värd. Trelleborg bjöd förstås lite mindre från början, samtidigt som DIF krävde lite mer. När förhandlingarna är avslutade lär summan hamna ungefär på marknadsvärdet. Jag vet egentligen inte vad det ligger på, men en kvalificerad gissning är strax under en miljon kronor.

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Man måste sätta det som händer i spelet kring Drugge i relation till tidigare händelser, därav ryggdunket, i alla fall från min sida.

Tidigare har Rödvitt släppt spelare til synes väldigt lätt, och verkat varit rent usla i förhandlingar. Så många spelare vi släppt uppåt, och plockat nedifrån borde balansräkningen visat bra mycket mer plus. Därför känns det verkligen skönt att det verkar vara lite ryggrad i ledningen den här gången. Jag har ofta klagat på att vi alltid verkar hamna på the receiving end vid alla övergångar. Jag menar, med brasklappen att jag inte har alla siffror, pengarna vi fick för Ola måste vara det sämsta avtalet på mycket länge för en spelare av den kalibern, och med tanke på hur många lag som jagade honom. Nu verkar det i alla fall som att det är två dansare i den här övergångstangon istället för att Degerfors låter den andra klubben helt styra stegen.

Sedan har AA fått så extremt mycket skit sedan han tillträdde att det inte är mer än rätt att han får ett par dunkar i ryggen också, även om han självklart måste förtjäna dom.

19/12/07 09:34  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Jag menar absolut inte att det var fel att virtualdunka Andreas Andersson i ryggen. Tanken var bara att visa hur ur olika perspektiv en förhandling kan skildras.

19/12/07 21:56  
Anonymous Anonym skrev...

Simon: Din kvalificerade gissning är mitt i prick. Jag vet att det dras paralleller med Mendes (2,5 MSEK). Men han hade två år kvar på kontraktet och gick mitt under brinnande säsong. Det blir runt miljonen för Drugge. Om Trelleborg hostar upp. Annars blir han kvar.

20/12/07 14:30  
Anonymous Anonym skrev...

Men ponera att det handlar om runda miljonen då? Hur lågt började egentligen TFFs bud, och vad i hela friden är det för pyttesteg de tar uppåt om tre bud redan förkastats av Rödvit?

20/12/07 16:58  
Anonymous Anonym skrev...

Det första budet låg visst på runt 300 000 kr enligt uppgifter på någon webb med anknytning till Skåne. TFF kör uppenbarligen med "The waiting game". Jag hoppas bara att DIF orkar stå distansen ut.

20/12/07 19:01  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Tack för infon. Det låter som som att du vet vad du pratar om.

20/12/07 22:30  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka