10 december 2007

Vem är mr X?

Drygt sex veckor efter säsongsavslutningen har DIF fortfarande inte avslöjat någonting om vem eller vilka som ska fylla tomrummet efter Jonas Lindskog, Henrik Berger och Tobias Hedberg på det defensiva mittfältet. Klubben har förstås goda skäl att inte avslöja något om sina planer, men att vi supportrar fördriver tiden med lite spekulationer kan inte göra någon skada. Här är åtta namn som jag tycker känns intressanta:

1. Jamal Mohamed, Enköping
Min drömvärvning inför nästa säsong. Ratades av Örebro men gjorde stor succé i Enköping under hösten. Klubben vill ha kvar honom, men såvitt jag har sett har han inte skrivit på något kontrakt än. Det skulle kunna vara läge för Andreas Andersson att försöka norpa honom framför näsan på Bosse Petersson.

2. Helgi Danielsson, Öster
Tungt namn som märkligt nog inte verkar vara särskilt hett på spelarmarknaden. Precis den spelartyp DIF söker. Ett stort minus är att han står under kontrakt och lär kosta en slant att köpa loss.

3. Jonatan Lundevall, Brage
Kopplades samman med DIF redan för två år sedan. Under den senaste månaden har han provspelat för Gefle och Enköping och imponerat stort, åtminstone i Enköping. Passningssäker spelare med hög arbetskapacitet som kan spela både mittfältare och mittback. Precis vad vi behöver, med andra ord.

4. Christoffer Karlsson, Djurgården
Defensiv mittfältare som är på väg att bli utlånad från Djurgården. Jag vet egentligen inte så mycket om honom, men om Djurgården vill behålla honom i organisationen måste han vara bra. Tyvärr (?) talar mycket för att han hamnar i sin gamla klubb Åtvidaberg.

5. Fredrik Petersson, Kalmar
Mycket duktig spelare med mer än 50 allsvenska matcher på meritlistan. Nu är han på väg bort från Kalmar eftersom konkurrensen på mittfältet där har blivit för hård. Jag får klara Andreas Drugge-vibbar så långt, men egentligen behöver DIF kanske en mer defensivt inriktad spelare.

6. Martin Jönsson, Åtvidaberg
Kopplades samman med DIF redan för ett år sedan. Nu verkar han vara på väg bort från Åtvidaberg på nytt. Står också under kontrakt men är förmodligen betydligt billigare att köpa loss än Helgi Danielsson. Tyvärr är han nog en sämre spelare också.

7. Andreas Ingel, Sundsvall
Får inte följa med Sundsvall upp i allsvenskan. Ännu en duktig spelare, men ett litet frågetecken för hans defensiva kapacitet.

9. Carlos Espinosa, Örgryte
Chilenaren som gjorde segermålet i matchen på Stora Valla i somras erbjuds ingen fortsättning i Örgryte. Har stor potential, men även här gäller nog att han är för offensivt lagt.

Finns det fler spännande spelare tillgängliga på den svenska spelarmarknaden? Skriv gärna en kommentar om du vet någon!

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Dennis Boskailo och Eldin Kozica är ju även de spelare påväg bort från Djurgårdens organisation! Kan vara intressanta...

Men Lundevall eller C. Karlsson verkar ju annars som ett par namn jag gärna ser i Degerfors! Men jag har ju gärna önskningen att spelarna som ansluter nu ska ha lite rutin, känns som det kan behövas..annars får vi superettans yngsta trupp(?)

//Linus

10/12/07 23:59  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka