14 januari 2008

Premiärelvan # 1

Med tre månader och en dag kvar till premiären är det dags att leka coach igen. Jag gör som tidigare år och tar ut mina elvor med en månads mellanrum fram tills serien drar i gång i mitten av april. Jan Stahre har pratat lite löst om 4-3-3 sedan han tillträdde. Det låter intressant, men med de nuvarande spelarna tror jag inte att det skulle fungera i praktiken. Därför ställer det här laget upp enligt 4-4-2 med något slags diamant på mittfältet.

Målvakt: Simon Nurme
Känns given.

Högerback: Kalle Norrbin
George Kojadinovic kan kanske utmana om han får ett kontrakt, men tills vidare är Kalle Norrbin självskriven i startelvan.

Mittback: Fredrik Holmberg
Mittförsvaret är nog den lagdel där konkurrensen är allra hårdast, men om Fredrik Holmberg hittar tillbaka till spelet från i våras bör han kunna knipa en plats. Hans ledaregenskaper behövs.

Mittback: Magnus Tappert
Känns definitivt som en startspelare efter sin fina höst. Magnus Samuelsson får jobba hårt om han vill in i premiärlaget.

Vänsterback: Christoffer Wiktorsson
Imponerade stort när han fick chansen förra året och lär blir ännu bättre i år. Klubbens nästa export till allsvenskan?

Högermittfältare: Mano Garcia
Inte riktigt hans naturliga position, men i brist på vassa alternativ tror jag att han gör störst nytta i en fri roll på mittfältet.

Central mittfältare: Andreas Holmberg
Höjer sig förhoppningsvis ett snäpp efter en tuff försäsong med resten av laget. Då lär han bli en offensiv nyckelspelare.

Central mittfältare: Tobas Solberg
Är Tobias Solberg rätt man för att ta det defensiva huvudansvaret på mittfältet? Tveksamt - men i dagsläget finns det faktiskt inget alternativ. Här hoppas jag definitivt på en förstärkning.

Vänstermittfältare: Markus Karlsson
Om Christoffer Wiktorsson tar platsen som vänsterback lär Markus Karlsson få flytta upp i banan. Det passar honom minst lika bra.

Anfallare: Mario Simunovic
För att DIF ska lyckas i år känns det som att fjolårets juniorer måste leverera. Därför kan det vara läge att slänga in Mario Simunovic redan från start. Shpetim Hasani lär uppträda lojt på träningarna och behöver kanske få känna att han inte är given.

Anfallare: Christophe Lallet
Jag var inte särskilt entusiastisk från början, men för varje ny rapport om hans spel på träningarna stiger förväntningarna. Det ska bli väldigt spännande att se om han lever upp till dem.

Avbytare:
Jesper Fromholdt
Magnus Samuelsson
Johan Bertilsson
Erik Nilsson
Shpetim Hasani

Utanför truppen:
Andreas Gunnarsson
Dejan Doslic

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Truppen vi förfogar över är verkligen inte bred! Saknar precis som du en ordentlig defensiv mittfältare men även en anfallare(som ev kan spela mittfält) för att ytterliggare spetsa till truppen!

15/1/08 12:08  
Anonymous Anonym skrev...

Ja, helvete vad tunnt det blev när det ställdes upp så där. Usch.

17/1/08 10:22  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka