22 april 2008

Dags att mobilisera

Beslutsfattarnas sätt att förhala hall- och konstgräsfrågan har väckt ilska i Degerfors. Det är bra. Nästa steg är att mobilisera. Det är lätt att bara gnälla på politikerna, men faktum är att de är valda av kommuninvånarna. Det betyder att de går att påverka. När jag berörde det här ämnet för ett par veckor sedan var det någon som skrev en kommentar om att det snackas om ett nytt parti. Ett annat och bättre sätt kan vara att kräva en lokal folkomröstning. Kommunallagen säger att kommunfullmäktige måste ta upp den frågan om minst fem procent av de röstberättigade invånarna begär det. Eftersom Degerfors är en liten kommun skulle det räcka med 400 signaturer på en namnlista. Det tror jag skulle vara ganska enkelt att få ihop. Politikerna kommer sannolikt att avfärda kravet, men frågan skulle i alla fall komma upp till diskussion. Dessutom vore det ett bra sätt att visa att många av deras väljare inser att DIF faktiskt måste få en konstgräsplan att träna på. Det borde kunna få dem att snabba på hanteringen av frågan.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Som (numera) utomsocknes ter sig kommunens hållning för mig fullständigt irrationell. Degerfors = fotboll för nästan alla idrottsintresserade svenskar. Snacka om varumärke att vårda. /tir

23/4/08 00:12  
Blogger ptrkhmbrg skrev...

Eftersom det är Degerfors IF som äger Stora Valla är det föreningen som fått tillbaka initiativet i frågan. Jag tror inte att vi ska räkna med kommunen som mer än delfinansiär.

23/4/08 16:17  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka