24 juni 2008

Ny forward?

Efter ytterligare en match utan mål framåt tar snacket om att DIF behöver en ny anfallare förstås fart igen. Jag är inte säker på att det är rätt tänkt. Jan Stahre vill uppenbarligen att laget ska spela 4-2-3-1. Det innebär att det blir mycket spel upp mot en ensam forward som får göra sitt bästa för att suga in bollen och hålla kvar den samtidigt som han brottas med en eller flera motståndare. Just nu har jag svårt att se att ett nyförvärv skulle kunna göra det jobbet bättre än Shpetim Hasani. De som bör lastas för den senaste tidens måltorka är snarare våra offensiva mittfältare. Andreas Holmberg brände två bra chanser i går och har fortfarande inte hittat rätt en enda gång sedan han anslöt från Qviding. Christophe Lallet tar sig fram till bra lägen men har missat allt sedan sitt mål mot Falkenberg. Markus Karlsson har inte heller haft den rätta kylan när målchanserna dykt upp. Lösningen på problemet kan heta Mano Garcia. Han har varit en besvikelse hittills i år, men att han har målkänsla vet vi sedan tidigare. Om Jan Stahre bara får i gång honom kan det offensiva spelet lossna för hela laget.

2 Kommentarer:

Blogger ptrkhmbrg skrev...

Men klarar Hasani att ta rollen som ensam tjur i straffhagen? Inte mycket tyder på det. Vi behöver en Superettan-Zlatan där. Det är inte Hasani.

Men visst är det så att mittfältarna inte lever upp till förväntningarna. Hålet efter Drugge är stort.

24/6/08 14:29  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Jag tycker att Hasani ser betydligt bättre ut i år än i fjol. Ännu bättre spelare är förstås alltid önskvärt, men hur stora är chanserna att vi får en superettan-Zlatan? Andreas Anderssons track record när det gäller provspelare är inte direkt imponerande.

25/6/08 23:11  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka