31 juli 2008

Hägglund om DIF

Tidigare i dag sommarpratade Göran Hägglund i radio. Många plattityder blev det, men även ett litet guldkorn:

"Mitt fotbollslag, Degerfors IF, är just nu på tillfälligt besök i den nedre halvan av superettan, och totalt på en hedrande femtonde plats i den allsvenska maratontabellen. Rätt imponerande av en ort med 10 000 invånare. Imponerande är också publikrekordet 21 065, som om Djurgården skulle dra två tre miljoner till en hemmamatch på stadion. Degerfors IF har fostrat en stor mängd framstående fotbollsspelare, många stora profiler. Av någon anledning frodades lustiga smeknamn; 'Kolla', 'Osten', 'Hambo', 'Sippa'. En annan var den legendariske målvakten Magnus 'Skjorta' Bergström. Han gjorde en enda a-landslagsmatch. Det var mot Finland. Under matchen kom den finländske centern vid ett tillfälle helt fri. Han fick i väg ett halvdåligt skott som 'Skjorta' enkelt plockade ned, och rullade tillbaka bollen mot den häpne finske anfallaren och ropade: 'Alle lôse går om!' Behöver jag säga att den finske anfallaren missade igen?"

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Vinst för u-21 igår. Kan ha varit Dif:s sämsta match, men det var en kille som skapade, och framförallt: Gjorde Mål, 2 till och med. Muamer Salibasic spelade skjortan av Enköpings försvar. Vilken kille. Får inte han starta mot Sirius måste det vara något fel. "Mommo" kan bli våran frälsare.

1/8/08 11:51  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Som jag kommer att skriva i ett separat inlägg alldeles strax håller jag med dig om Mommo. Det känns som att hans egenskaper behövs i a-laget.

4/8/08 12:15  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka