04 september 2008

Värvningarna

Jan Stahres fanclub har krympt under de senaste månaderna, men minst två medlemmar finns fortfarande kvar. Båda råkar sitta i centrala positioner på de lokala sportredaktionerna. Inför matchen mot Ängelholm i lördags skrev Tomas Nilsson på Karlskoga Tidning ett rekordlångt blogginlägg i tränarfrågan. Efter samma match författade Sofie Gustavsson på Värmlands Folkblad en kortare men betydligt elakare krönika. Båda menar att Jan Stahre är en kompetent fotbollstränare som inte kan lastas för att DIF ligger sist i superettan. Problemet är dåliga spelare och att klubben har totalmisslyckats med värvningarna inför 2008.

Har de rätt? Nja, jag tycker att de glömmer en viktig sak. Jan Stahre är i högsta grad medskyldig till att spelartruppen ser ut som den gör. Glöm inte att det var han som "upptäckte" dunderfloppen Dejan Godar under sin tid i Finland. Glöm inte att Christophe Lallet, Achille Traore och Anatoli Ponomarev kom till DIF via hans famösa akademi. Övriga nyförvärv saknar han kanske direkt koppling till, men jag är övertygad om att han har haft mycket att säga till om där också. Slutsats? Om spelarna inte är tillräckligt bra för superettan friar det inte Jan Stahre. Han är snarare den som ska kritiseras hårdast - efter Andreas Andersson, förstås.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Du har rätt och lokalblaskskribenterna fel.

Mycket-snack-och-liten-akademiverkstad tillsammans med Vi-behöver-inte-Djordje har misslyckats kapitalt och bär skulden för den eventuella evighetslånga resa till bakgården vi står inför.

Tack och ha det kul på Stureplan grabbar.

5/9/08 14:06  
Anonymous Anonym skrev...

Framförallt, om en tränare anser att spelarmaterialet inte räcker till ser man till att spela enkel grisfotboll. Degerfors rullar och rullar oavsett om vi leder eller ligger under.

8/9/08 15:45  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka