13 oktober 2008

The Holmberg Syndrome

Jag undrar vad Fredrik och Andreas Holmberg tänker efter gårdagens match. Båda var stjärnor så länge de spelade i Qviding. De lämnade moderklubben och hemstaden Göteborg för att bli heltidsproffs och - förmodar jag - utvecklas som fotbollsspelare. Nu är de dussinlirare i ett lag som är sämre än Qviding och på väg att åka ur. Hur har det blivit så? Det är något som alla i DIF måste fundera på. När spelare som hämtas in utifrån utvecklas negativt snarare än positivt är det någonting som är allvarligt fel.

1 Kommentarer:

Blogger storavalla skrev...

Jag tror att DIF tappat sin glans som avstampsklubb för talangen som vill ha ett fönster mot fotbollssverige, norden och europa. Varför gå till DIF när man kan sticka direkt till storklubbar i Sverige eller utlandsproffs i Norge. Eftersom jag inte tror att talanger väller in till klubben återstår plånboken och vi vet hur tjock den är.
Degerfors IF måste dammsuga mer noga de unga talanger som finns i närområdet och våga släppa fram dessa oftare än man gör idag. Att fostra egna spelare är dessutom bästa ekonomin.

16/10/08 19:57  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka