06 december 2008

Försvenskning

Kvaliteten på de utländska spelarna är en bra indikation på hur det står till i en fotbollsklubb. För en förening som DIF finns fantastiska möjligheter om de värvningsansvariga gör sitt jobb och scoutar bra. Så var det under de allsvenska åren på 1990-talet och under de första säsongerna i superettan. Lika klockrent som värvningsarbetet fungerade då, lika dåligt har det fungerat 2008. Häromdagen kom det väntade beskedet att Yankuba Ceesay inte följer med ned i division 1. Anatoli Ponomarev och Muamer Salibasic är det tyst om, men jag utgår från att samma sak gäller för dem. Alla tre kan ses som symboler för den oförmåga och den kortsiktighet som präglade hela Andreas Anderssons regim. Jag vill väldigt gärna se nya utländska förmågor på Stora Valla i framtiden, men då ska det vara spelare som är noggrant kartlagda och håller måttet. Eftersom sådana lär vara svåra att locka till sig nu är det bättre att hålla i plånboken och satsa inhemskt.

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Glöm inte stjärnan Dejan Godar som inte gjorde någon annan är hans bankkonto nöjd!

6/12/08 20:09  
Anonymous Anonym skrev...

Dejan Godar var inte bra alls. Men jag måste påpeka att han faktiskt är en bra fotbollspelare. Detta hjälper inte dock om man inte springer mer än en kn per match. Men att han är en bra fotbollspelare är det ingen tvekan om!

6/12/08 20:37  
Anonymous Anonym skrev...

Simon! Tidningen har sedan länge konstaterat att Mommes kontrakt inte förlängs och att Toli tackade för sig direkt efter BP-matchen. Så de är redan borta.

Momme sågs för övrigt senast i Nybergsunds och LB:s dresser, men spelade sig inte till kontrakt på något av ställena.

Dejan skulle till Ungern va? Nån som hört hur det gått?

6/12/08 23:31  
Anonymous Anonym skrev...

Anonym: En bra bollspelare ska prestera annars är han ingen bra bollspelare. Oavsett hur bra tillslag, teknik eller speluppfattning han har! Som sagt, springer man mindre än vad man ska så håller det inte.

Det jag har hört är at Mommo ev. kommer signas av Motala. Vet att intresse iaf finns och att han är revanschsugen.

6/12/08 23:38  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Tack för uppdateringarna. Den stora frågan nu är väl vilken klubb som vågar värva Anatoli Ponomarev. Det verkar ju vara en garanti för att åka ur ...

8/12/08 20:56  
Anonymous Anonym skrev...

Ponomarev söker lyckan på varmare breddgrader. Han skulle visst få hjälp av sin landslagstränare (Berti Vogts?)att hitta en ny klubb.

10/12/08 10:24  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka