04 december 2008

Sebastian Henriksson

Jag tappade intresset för Sebastian Henriksson i samband med att han skrev på för Örebro i november 2005. Det kändes som att det var då - när han fortfarande "bara" var 31 år - som han skulle kunna ha något att tillföra i DIF. Därför hade jag nog betraktat det här som en felsatsning - om vi fortfarande var kvar i superettan. Nu är vi inte det, och då förändras läget radikalt. DIF har redan dränerats på erfarenhet och kommer att tappa ännu mer innan silly season är över. Då är en spelare med flera hundra allsvenska matcher på meritlistan förstås ovärderlig. Carlstad Uniteds måltjuv Niklas Moberg var ett kap för Öster, men bortsett från honom måste det här vara årets nyförvärv i division 1.

1 Kommentarer:

Blogger Erik skrev...

Sebastian hade varit ett starkt nyförvärv för DIF även i Superettan. Han är väl inte riktigt lika rapp i steget eller snabb i vändningarna som för tre år sedan. Men som mittback eller target längst fram torde han ha få konkurrenter i Superettan.

Jag tycker att de sista matcherna han gjorde i ÖSK, då han fick hoppa in som en helt oförberedd mittback var bland det bästa han presterat för ÖSK under de två sista åren. Dessutom började han då att göra mål igen.

Att han fick ta på sig lagkaptensbindeln då Nordback var avstängd säger en del om hans kapacitet och status i truppen.

Jag hoppas att Sebbe kan bli en bidragande orsak till att DIF kravlar sig upp i Superettan igen och att det finns kraft och lust kvar i Sebbes kropp för ett eller två år till på den nivån.

7/12/08 12:39  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka