12 januari 2009

Fler junisar

DIF verkar ha bytt mittbacksstrategi. Efter att ha fått nobben av Igor Utkovic och Axel Kjäll ger klubben upp tankarna på en etablerad spelare och satsar på den egna junioren Johan Larsson. Jag gillar att unga spelare får chansen, men nog känns det här skakigt. Skador drabbar alla fotbollsspelare, och när det gäller avstängningar är mittbackar snarast överrepresenterade. Det är inte alls osannolikt att det kommer matcher den här säsongen när både Sebastian Henriksson och Andreas Gunnarsson är indisponibla. Bakom dem ser det fortfarande extremt tunt ut.

Fjolårssäsongens juniormålvakt Alexander Appelqvist får också chansen i a-truppen 2009. Här är det intressant att notera att han tydligen erbjuds ett treårskontrakt. Det bör innebära att han ses som en möjlig förstemålvakt i framtiden. Tror Patrik Werner mer på honom än Jesper Fromholdt? Någon som har koll?

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Visst ser det tunnt ut. Men skulle det krisa centralt kan vi kankse flytta runt lite. Wiktor in i mitten. Ahlman, Kristiansson eller Micke som v-back och ev plocka ner Peter Samuelsson som högerback(en position han har haft stora delar av den gångna säsongen i Norge).

Så lite finns det allt att laborera med. Men visst hade det varit fint med Kjäll eller Utkovic och Seb som reservplan istället.

Har inte sett Alexander så kan inte uttala mig i den frågan.

13/1/09 11:24  
Blogger Tordyveln skrev...

Mittbackarna får hålla sig friska! Så enkelt är det...
Offensiven verkar vara melodin 2009och visst...där saknas det inte alternativ.
Bygga 'ramstarkt' i alla delar är kanske inte helt lätt med 'årets plånbok'...allra minst när Mackan och Spettet fortfarande ingår i truppen och Ola gråter krokodiltårar i pressen.....

13/1/09 18:54  
Anonymous Anonym skrev...

Har jag förstått detta rätt (helt annat tema): Ola Toivonen gür till PSV, MFF für 39 miljoner kronor, Örgryte får 25% av dessa miljoner och Degerfors får inte en sekin förutom det (ej förhandlingsbara) utvecklingsbidraget??? Vad i helvete är det för pajasar som förhandlar på Degerfors kansli? En dementi fort som fan, annars skall styrelsen UT!!!

14/1/09 20:54  
Anonymous Anonym skrev...

Förstår inte gnället, styrelsen kan inte göra något annat. Man kan inte få vidareförsäljning mer än ett steg, så försök ha lite mer koll innan du utalar dig

15/1/09 09:14  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka