04 januari 2009

Obalans

Efter oförklarligt lång tid har Martin Broberg äntligen ritat på ett treårskontrakt. Björn Källgren sägs vara mycket nära DIF, medan Peter Samuelsson har fått ett kontraktsförslag. Tre bra spelare att knyta upp, känns det som. Samtidigt blir jag ännu mer betänksam än tidigare över balansen i truppen. Med Peter Samuelsson, Björn Källgren, Johan Bertilsson, Christophe Lallet, Andreas Holmberg, Emil Berger, Marcus de Bruin, Mario Simunovic och Dejan Doslic kan Patrik Werner få hur många offensiva konmbinationer som helst att laborera med. Bakåt är det däremot mycket tunt. Att Sebastian Henriksson ska spela något annat än mittback finns inte på kartan just nu. Bredvid honom har tränarna bara oprövade Andreas Gunnarsson och ännu mer oprövade Fredrik Ahlman att välja på. Möjligen Christoffer Wiktorsson och Johan Kristiansson också, men de är minst lika osäkra kort i mitten. Det känns som ett högt spel att gå in i en säsong med en så tunn backsbesättning. Vad händer till exempel om Sebastian Henriksson går sönder? Hu ...

12 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Mmmm..ett till förvärv i backlinjen vore inte fel(känns som ett måste).

Tyvärr så är nog sanningen även den att vi behöver Källgren och Samuelsson för att anfallsbesättningen ska bli bra. Det tyder på att vi har för många mittfältare och här måste jag nu bli lite fundersam på varför Erik Nilsson fick nytt kontrakt. Kan man inte låna ut honom eller Mario under början av säsongen och göra plats för en försvarare?

Det jag vill säga är at du är inne på rätt spår, men vilka ska vi plocka bort?

5/1/09 07:55  
Anonymous Anonym skrev...

Andreas Holmberg var på väg bort (Qviding) men gjorde helt om efter att ha insett att han var rejält överbetald i DIF. Moderklubben ville nämligen inte betala det han begärde.

Så nu står "vi" med en spelare vars kontrakt är på tok för hög för superettan i allmänhet och div 1 i synnerhet.

Svamlet om att det numera är bara DIF som gäller är bara spel för galleriet. Han vill hem till Götet. Allt annat är bara skitsnack från hans sida.

5/1/09 11:54  
Anonymous Anonym skrev...

Minns att jag läste någon gång att Doslic kontrakt går ut i sommar efter att han gått ut gymnasiet. Så självklart behövs anfallare, men Erik Nilsson och Marcus de Bruin känns kanske inte riktigt som spelare som man hade behövt skriva kontrakt med

5/1/09 13:46  
Anonymous Anonym skrev...

Till Gurra: Dejan Doslic har hoppat av skolan sen nästan 1 år tillbaka.. Men ja, hans kontrakt går ut i sommar. Tycker för övrigt inte att man bör förlänga.

5/1/09 18:31  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Det är j-igt skojigt när det kommer fram så mycket ny information i kommentarerna. Fast uppgifterna om Andreas Holmberg var iofs inte så skojiga. Han ska alltså spela som heltidsproffs även i division 1?

5/1/09 23:26  
Anonymous Anonym skrev...

Japp, tyvärr. Om han inte går med på att skriva om kontraktet. Eller accepterar den lön som Qviding erbjuder.

6/1/09 11:06  
Anonymous Anonym skrev...

Om det om Adde stämmer med att han vill bort(lät inte så när jag pratade med honom) och att han är överbetald så är det ju tråkigt att det inte finns klausuler i kontrakten som berättar vad som händer vid degradering. Samma sak gäller ju Mackan som nu helt sonika(pga omförhandling) bryter sitt kontrakt(har jag fattat detta rätt?)

En viss minskning av lönen tycker jag ska ske automatiskt om man åker ur . Varje tusenlapp räknas i detta läget!

6/1/09 12:35  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Om det här med Holmberg stämmer så blir jag lite konfunderad över varför klubben har behandlat honom så annorlunda än t ex Hasani. Där började man ju förhandla om en lönesänkning nästan direkt. Sedan - när han inte accepterade förslaget - fanns det inte en tanke från någon av parterna på att han skulle vara kvar.

6/1/09 21:50  
Anonymous Anonym skrev...

Jag tror att skillnaden i behandlingen (om det har varit en sådan) ligger mycket i att Holmberg är inköpt av DISAB. De kommer inte vilja släppa honom bara sådär och göra stort minus. Istället hoppas de på att han gör succé denna säsongen och att man sedan kan sälja honom.

Sen tror jag att även om båda dessa levde av fotbollen den gångna säsongen, så skiljer det nog en del i lön ändå. Men det är ju bara en gissning.

Men självklart borde även Adde fått omförhandla sitt kontrakt som Mackan och Hassani...

7/1/09 14:52  
Anonymous Anonym skrev...

Hasani hade säkert minst 10000 mer i månaden än Holmberg. Däremot kunde väl Holmberg gå med att sänka sin lön men en skitsumma som tex 1000 spänn i månaden, då sparar ju trots allt klubben 12000 per år.

7/1/09 18:52  
Anonymous Anonym skrev...

Precis så resonerar jag också. Visa lite solidaritet när man åker ur.

8/1/09 08:40  
Anonymous Send flowers skrev...

Nice effort, very informative, this will help me to complete my task

23/7/10 07:25  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka