19 februari 2006

Supertipset # 2

Träningsmatcherna har precis kommit i gång och trupperna ser i stort sett likadana ut som i januari. Därför blir det inga stora förändringar i den här månadens ranking av superettanlagen. Bland dem som tappar några placeringar finns tyvärr DIF. Jag är inte alls lika optimistisk nu som jag var för en månad sedan.

Ranking (förra månadens placering):

1 (1). Norrköping
Den nye tränaren Mats Jingblad tar över ett lag genomsyrat av kvalitet. Jag tror fortfarande att Norrköping kniper en av de två direktplatserna till allsvenskan.

2 (2). Landskrona
Gustaf Andersson har lämnat sedan januari, men truppen håller fortfarande allsvensk klass. Allt annat än en topplacering måste betraktas som ett stort fiasko.
---
3 (3). Örebro
Blir säkert också ett topplag, trots att det fortfarande ser lite tunt ut på anfallssidan. 8-0 mot DIF svider - men imponerar.
---
4 (5). Sundsvall
Svårbedömt efter en oerhört turbulent silly season, men jag tror på Dave Wilson. Har bara hunnit spela en träningsmatch.

5 (7). Assyriska
Befinner sig i ungefär samma situation som Sundsvall. Spelet i de första träningsmatcherna imponerar inte, men kapaciteten finns.

6 (4). Brommapojkarna
3-1 mot Gefle är starkt, men den sena förlusten av Richard Henriksson kan bli dyrbar. Får svårt att blanda sig i toppstriden.

7 (8). Mjällby
Bygger vidare på laget som räddade nytt kontrakt med den fantastiska spurten i höstas. Dessutom kan förstärkningar från utlandet vara på väg in. Varning utfärdas.

8 (6). Falkenberg
Talangfulle Viktor Elm ser ut att hamna i Kalmar. Trots det bör Falkenberg kunna knipa en mittenplacering. Det finns fortfarande mycket kvalitet i laget.

9 (10). Trelleborg
Den ojämna fjolårssäsongen gör att laget fortfarande är svårbedömt. Med några intressanta nyförvärv bör Trelleborg ändå kunna undvika bottenstriden.

10 (13). Jönköpings Södra
Besegrade DIF och spelade jämnt mot både Öster och Gais. Har satt sig i respekt inför sin första säsong i superettan.

11 (11). Qviding
Laget är varken bättre eller sämre än i januari. Jag tror fortfarande att anonyma Qviding kommer att överraska.

12 (9). DIF
Har haft en motig inledning på försäsongen. Förlusterna behöver inte betyda så mycket, men skadorna visar att truppen är sårbar.
---
13 (14). Väsby
Klarade 0-0 mot Norrköping i första träningsmatchen. Trots det tror jag fortfarande att Väsby kommer att få stora problem.

14 (12). Åtvidaberg
Har haft stora skadeproblem under inledningen av försäsongen. Nyförvärvet Dago Funes kan försvinna innan serien ens hunnit börja. Åtvidaberg har ett tufft utgångsläge.
---
15 (15). Ljungskile
Har fortfarande inte presenterat några nyförvärv i samma klass som Kenny Pavey, Robert Johansson och Johan Patriksson. Milenko Vuksevic står inför en svår utmaning.

16 (16). Umeå
Matchdebuterar först om en knapp vecka. Tills resultaten visar något annat känns Umeå svagast av nykomlingarna.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Ser ut som en bra ranking men vet inte om Qviding kommer komma så högt upp. Tror Umeå kan överraska mer faktiskt.

Ljungskile har ju börjat med två 0-0 matcher mot GAIS respektive Örgryte, får väl anses som godkänt.
Men de har ju inte mycket till anfall just nu Ljungskile? De får stoppa in Milenko i anfallet...då jävlar händer det saker ;)

Väsby fick spö av Siruis med 0-2 och även Valsta Syrianska med 0-2. De lär bli ett bottenlag i år med tanke på den försvagade truppen.

DIF är som alla vet inte bra på många sätt just nu, iof mycket skador men det kommer det ju i serien också, gäller för dessa som får chansen att verkligen ta den även om det är svårt.
Aja det är ju ganska lång tid kvar tills premiären trots allt. Borde ju förbättras asevärt och så lär vi ju få tillbaka Mendes med flera som med största sannolikhet kommer tillföra en hel del...men det är svårt att veta exakt i nuläget...

Hur som helst kul med en ranking. Älskar och läsa rankingar :)

20/2/06 11:24  
Anonymous Anonym skrev...

Om nu Degerfors kan förbättra sig, varför skulle då inte Ljungskile och Åtvidaberg lyckas? Qviding har värvat bra och Umeå är bättre än vad man kan tro. Om inte DIF förstärker ytterligare så kommer man att hamna i poängnöd redan från start.

21/2/06 12:46  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Jag underskattade Ljungskile i fjol och kan mycket väl göra det igen, men laget ser väldigt försvagat ut. Åtvidaberg har jag en känsla av är på nedgång. Sedan håller jag med om att det är svårt att hitta lag som ser klart sämre ut än DIF. Vi går mot en tuff säsong, utan tvekan.

21/2/06 17:19  
Anonymous Anonym skrev...

Ljungskile kan omöjligt ha lika mycket flyt i år som de hade i fjol. Åker ur direkt eller via kval.

22/2/06 15:13  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka