19 februari 2007

Supertipset # 2

Det har blivit dags att tippa årets serie för andra gången. Trupperna har inte förändrats särskilt mycket och de flesta lagen har precis kommit i gång med träningsmatcherna. Därför blir det inga stora förändringar jämfört med januarirankingen.

Ranking (förra månadens placering):

1 (2). Öster
Det är svårt att peka ut en klar favorit just nu, men Öster har ett namnkunnigt lag och bör vara förberett för det som väntar i superettan. Det kan räcka ända till serieseger.

2 (3). Ljungskile
David Wilsons lagmaskin kan nå ända till allsvenskan.

3 (4). Landskrona
Joakim Persson är ett sent och tungt nyförvärv. Spelarmaterialet ska absolut kunna räcka till allsvenskan. Håller lagbygget?
---
4 (1). Norrköping
Värvningen av Kalmars Sasa Sjanic gör att klubben halkar ned några placeringar. Målvaktsbesättningen känns för svag för ett lag som har ambitionen att hamna bland de tre första.

5 (5). Sundsvall
Hypade Tarmo Neemelo floppade i Helsingborg men kommer säkert att peta in några mål i superettan. Däremot är det osäkert om han kan lyfta Sundsvall ända till tabelltoppen.

6 (6). Häcken
Visserligen är det tidigt på försäsongen, men att förlora med 2-3 mot Qviding är direkt svagt. Känslan av att Häcken kan gå mot ett tufft år har förstärkts sedan förra månaden.

7 (7). Mjällby
Med en bättre vår än de två senaste säsongerna ska laget kunna hålla sig på behörigt avstånd från bottenstriden.

8 (9). DIF
De sena överenskommelserna med Markus Karlsson och Tobias Hedberg gör att truppen känns relativt komplett. Om försvaret håller borde DIF vara ett lag för den övre halvan.

9 (8). Jönköpings Södra
Lär hamna någonstans i mitten av serien.

10 (11). Enköping
1-1 mot Brommapojkarna och 1-0 mot Norrköping imponerar. Enköping kommer inte att bli något stryklag i superettan.

11 (12). Sirius
Sirius ska inte heller behöva åka ur direkt. Daniel Hoch har tillkommit sedan sist och är ett relativt vasst nyförvärv.

12 (14). Falkenberg
Förlusterna av Stefan Rodevåg och David Elm är kännbara, men nu har Falkenberg fått tag i ersättare som åtminstone kommer i närheten. Magkänslan säger att laget klarar sig kvar.

13 (9). Örgryte
Fortfarande inte en enda riktigt nyförvärv. Örgryte är ett lag i spillror och kan mycket väl göra en Assyriska.

14 (16). Sylvia
Två intressanta spelare från Bosnien har förstärkt laget sedan sist. Lyckas de kanske Sylvia kan krångla sig över det nedre strecket.
---
15 (13). Åtvidaberg
Helt chanslöst i helgens träningsmatch mot Jönköpings Södra. Kristian Bergströms sätt att tala öppet om sin omotivation är ett krissymptom. Nu åker Åtvidarberg ur.

16 (15). Bunkeflo
Förlorade mot Öster med 0-4 för drygt en vecka sedan. Ungefär så mycket brukar väl skilja mellan toppen och botten?