25 mars 2008

Premiärelvan # 3

Världens längsta försäsong går faktiskt ganska fort. Nu är det bara drygt tre veckor kvar till premiären mot Sirius. Efter lång väntan har truppen som bekant fyllts på med två intressanta namn bara under den senaste veckan. Det gör förstås att det blir betydligt klurigare att leka coach. Tidigare har det känts ganska enkelt att ta ut en elva, men nu måste flera duktiga spelare placeras på bänken eller på läktaren. Hur som helst, det här laget spelar 4-4-2 och innehåller sex ändringar jämfört med det förra.

Målvakt: Simon Nurme
Fortfarande ett givet val, även om hans spel som sagt var har känts oroväckande darrigt under försäsongen.

Högerback: Christoffer Wiktorsson
Har fått byta från vänsterkanten till högerkanten i de senaste matcherna. Om han fungerar på den positionen - och det verkar han göra - är det nog ett klokt sätt att disponera styrkorna på.

Mittback: Fredrik Holmberg
Konkurrensen om platserna i mittförsvaret är stenhård. Magnus Samuelsson imponerade inte särskilt på mig i matchen mot Ljungskile, så den här månaden väljer jag Fredrik Holmberg igen.

Mittback: Magnus Tappert
Känns fortfarande som det allra vassaste mittbacksalternativet.

Högerback: Markus Karlsson
Passar nog bättre som back än som mittfältare, trots allt.

Högermittfältare: Christophe Lallet
Inte alls lika given nu när truppen har breddats, men än så länge är han kvar i min startelva. Jag gillade det jag såg mot Ljungskile.

Central mittfältare: Yankuba Ceesay
Känns rätt så given, trots att han är helt ny i klubben. Yankuba Ceesay lär få ta det stora defensiva ansvaret på mittfätet i år.

Central mittfältare: Tobias Solberg
Ytterligare en spelare som bör känna flåset i nacken. Tobias Solberg känns inte lika given nu som för en dryg månad sedan.

Vänstermittfältare: Dejan Godar
Ska självfallet vara med i startuppställningen. Frågan är bara på vilken position han passar bäst. På kanten eller centralt?

Anfallare: Johan Pettersson
Har petat in några bollar under försäsongen, även om han inte har imponerat spelmässigt. Johan Pettersson måste höja sig ett par snäpp för att försvara sin plats när Shpetim Hasani är tillbaka.

Anfallare: Mano Garcia
Given. Årets skyttekung i DIF - och i hela superettan?


Avbytare:
Jesper Fromholdt - inte redo att utmana Simon Nurme
Magnus Samuelsson - ganska nära en plats i startelvan
Johan Bertilsson - måste visa mer mot vasst motstånd
Shpetim Hasani - lär inte vara i toppform till premiären
Dejan Doslic - får han sitt stora genombrott i år?

Utanför truppen:
Andreas Gunnarsson - är fortfarande långt från en startplats
Kalle Norrbin - tillför inte mycket på bänken, tyvärr
Erik Nilsson - mycket nära en plats på avbytarbänken
Andreas Holmberg - måste få tid efter sina skadeproblem
Mario Simunovic - har inte fått mycket speltid på slutet

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

delar många, många av dina åsikter. Lite detaljer skiljer kanske efter det jag sett de två senaste matcherna. Är inte lika säker på Lallet, mer en inhoppare i mina ögon. Gör vissa jättebra saker men djupdykningarna är lika vanliga. Bertilsson där kanske? Fidde är helgiven i mina ögon. Hade nästan glömt honom efter skadan förra året, men han o Mackan har höjt laget sen dom gått ner på backen. Tycker också Tappert ska spela men jag blev lite orolig när han inte fick spela sist. Stahre går väl runt. Wiktorsson har vart stabil som högerback. Bättre offensivt än Kalle. Defensivt är det jämt skägg. Solberg och Ceesay kan nog bli bra på mitten ihop och Dejan är en riktigt fin lirare. Jobbar väl inte så mycket. Mano given där fram. Men är 4-4-2 bästa uppställningen?

25/3/08 23:24  
Anonymous Anonym skrev...

Håller med föregående inlägg om Lallet. Definitivt inte en man för startelvan. Möjligtvis som inhoppare. "Bertil" eller Erik Nilsson bör ta hans plats ute till höger. Wiktor blir högerback och Mackan VB. Däremot är jag ganska säker på att Samuelsson petar Holmberg. Tappert naturligtvis given.

Stort frågetecken för JP. Har inte alls imponerat trots ett par gjorda mål. Min gissning är att Godar spelar vänstermitt i en eventuell diamant. Solberg? Till höger? Ceesay gjuten som defensiv mitt.

26/3/08 15:57  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Tack för många intressanta synpunkter. Lallet kanske är på väg att göra en Bertilsson? Han var ju bra mot svagt motstånd tidigt på försäsongen i fjol men fick svårt att hävda sig när det började hetta till.

27/3/08 00:41  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka