19 mars 2006

Supertipset # 3

Med en knapp månad kvar till premiären är det dags att tippa superettan för tredje och näst sista gången. Nu känns det som att bilden av de 16 lagens styrkor och svagheter börjar klarna, även om det fortfarande är svårt att se någon tydlig tendens i resultaten från träningsmatcherna. DIF klättrar i alla fall några placeringar efter de starka insatserna mot AIK och Norrköping.

Ranking (placering i februari och januari):

1 (1-1). Norrköping
Såg svagt ut mot DIF, men 1-1 borta mot Halmstad imponerar. Då har Norrköping ändå flera tunga namn på skadelistan. Mats Jingblad förfogar över seriens bredaste trupp.

2 (2-2). Landskrona
Målvaktssidan är fortfarande ett frågetecken, men resten av startelvan håller allsvensk klass. Landskrona bör bli ett topplag.
---
3 (4-5). Sundsvall
Har spelat bra under försäsongen. Det verkar som att tränaren Dave Wilson redan lyckats göra ett lag av alla nya spelare.
---
4 (5-7). Assyriska
Fortsätter att värva och är uppe i tio nyförvärv från andra klubbar. Lyckas de bli samspelta kan Assyriska utmana i toppen.

5 (3-3). Örebro
Emra Tahirovic sena övergång till Halmstad gör att anfallet ser ännu tunnare ut än tidigare. En omskolad mittfältare och ett nyförvärv från division 2 räcker inte till allsvenskan.

6 (6-4). Brommapojkarna
Stabilt lag, men utan den där verkliga spetskvaliteten. Jag tror att Brommapojkarna hamnar där de brukar – strax under toppen.

7 (9-10). Trelleborg
Har imponerat och tagit flera tunga segrar i träningsmatcherna under försäsongen. Känns som ett ganska typiskt mittenlag.

8 (7-8). Mjällby
Resultaten i träningsmatcherna imponerar inte, men jag glömmer inte vad som hände i höstas. Dessutom ryktas det om att fler utländska nyförvärv är på ingång.

9 (8-6). Falkenberg
Nederlagstippat av många, men Falkenberg var riktigt bra under fjolåret. Återstår att se hur laget klarar sig utan Viktor Elm.

10 (12-9). DIF
Börjar få ordning på spelet, trots fortsatta skadeproblem. Laget bör vara tillräckligt starkt för att inte dras in i bottenstriden.

11 (10-13). Jönköpings Södra
Har slagit flera seriekonkurrenter - bland annat DIF - under försäsongen. Ser fortfarande starkast ut av de tre nykomlingarna.

12 (11-11). Qviding
Laget är svårbedömt efter att ha spelat mot relativt dåliga motståndare i träningsmatcherna, men jag håller fast vid att Qviding kan överraska. Kapaciteten finns där.
---
13 (15-15). Ljungskile
Truppen ser svag ut, men Ljungskile bör nog inte underskattas i år heller. Att klara 0-0 mot både Gais och Örgryte är starkt.

14 (13-14). Väsby
Mahmod Hejazis sena övergång till Assyriska gör en tunn trupp ännu tunnare. Spelarna som är kvar måste överträffa sig själva för att undvika bottenstriden.
---
15 (14-12). Åtvidaberg
Trasslig försäsong med ekonomiska problem och ett nyförvärv som försvunnit innan serien ens hunnit börja. Mycket talar för att Åtvidaberg blir årets stora flopp.

16 (16-16). Umeå
Inledde försäsongen med två segrar, men båda kom mot lag från lägre serier. Hur klarar sig spelarna när motståndet blir bättre?

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Tycker det ser bra ut Simon.

Möjligtvis underskattar du trots din korrigering Ljungskile, som med de två nämnda träningsmatcherna faktiskt har visat att de är kapabla till samma täta försvarsspel som gjorde dem så framgångsrika förra året

19/3/06 22:23  
Blogger Simon Rothelius skrev...

Det är möjligt, men framåt tycker jag fortfarande att det ser väldigt tunt ut för Ljungskile. Jörgen Wålemark kan inte göra allt själv.

21/3/06 22:46  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka