01 mars 2007

Supertipset # 3

Tro det eller ej, men nu återstår det faktiskt mindre än en månad tills året upplaga av superettan sparkas i gång. Trupperna är i stort sett spikade och samtliga lag har kommit i gång med träningsmatcherna. Det känns som att läget börjar klarna.

Ranking (placering i februari och januari):

1 (1-2). Öster
Har vunnit mot båda Malmö och Gais under försäsongen. Med spelare som Paulo José Figueiredo och Teafore Bennett i truppen känns laget som en mycket het kandidat till seriesegern.

2 (6-6). Häcken
Ytterligare en trupp som det osar kvalitet om. Jag har varit inne på att Häcken skulle få det svårt att anpassa sig till superettan, men 7-2 mot Falkenberg och 4-0 mot Örgryte i de senaste träningsmatcherna imponerar stort.

3 (5-5). Sundsvall
Sundsvall kom i gång ordentligt i höstas och lär bli ännu bättre i år. Fortfarande obesegrat efter tre träningsmatcher mot allsvenskt motstånd.

---
4 (2-3). Ljungskile
Det klena motståndet i träningsmatcherna gör laget svårbedömt, men jag tror fortfarande mycket på Ljungskile. Truppen känns gedigen.

5 (3-4). Landskrona
Startelvan blir stark, men bakom den ser det tunnare ut. Landskrona har tappat många spelare och kan få problem framåt hösten.

6 (7-7). Mjällby
Dängde till Örebro med 3-1 på Cypern. Jag har en känsla av att Mjällby kan vara med och nosa på toppstriden den här säsongen.

7 (4-1). Norrköping
Ett tips grundat mer på magkänslan än något annat. Norrköping känns helt enkelt inte som något vinnarlag längre.

8 (9-8). Jönköpings Södra
"Lär hamna någonstans i mitten av serien", skrev jag förra månaden. Det finns ingen anledning att ändra på det nu.

9 (8-9). DIF
Defensiven har fungerat riktigt bra under första delen av försäsongen. Nu handlar det om att börja göra mål även mot bra motstånd. Helt lugn känner jag mig inte, men DIF bör ändå kunna hålla sig på behörigt avstånd från bottenstriden.

10 (12-14). Falkenberg
Falkenberg har förstärkt truppen med Robin Ganemyr och verkar ha fått i gång sina nya anfallare. Laget gör nog en hyfsad säsong i år också.

11 (13-9). Örgryte
Samuel Barlay, Mentor Zhubi och Alexandros Pappas har förstärkt truppen sedan sist. Jag säger som Allan Edwall sjöng: "Visst är det bätter, men int' är det bra".

12 (10-11). Enköping
Fem raka förluster i träningsmatcherna är inget bra facit. Enköping känns fortfarande starkast av nykomlingarna, men laget får nog inrikta sig på att rädda kontraktet i första hand.

13 (11-12). Sirius
Offensivt ser det bra ut, men Sirius läcker ordentligt bakåt. Frågan är om inte backlinjen måste förstärkas inför seriepremiären.

14 (15-13). Åtvidaberg
Ordentligt på dekis, men trots allt finns det fortfarande vissa kvaliteter i spelartruppen. Åtvidaberg borde klara att hålla ett par av nykomlingarna bakom sig.
---
15 (14-16). Sylvia
Har förlorat de två senaste matcherna mot lag från lägre divisioner. Sylvia håller knappast för superettan just nu.

16 (16-15). Bunkeflo
Känns fortfarande som det sämsta laget i serien.