15 april 2007

Supertipset # 4

Nu återstår bara några timmar tills de första matcherna i superettan 2007 sparkas i gång. Med andra ord har det blivit dags för fjärde upplagan av mitt tips. Så här tror jag att det kommer att se ut när serien ska summeras om drygt sex månader.

Ranking (placering i mars, februari och januari):

1 (1-1-2). Öster
Bra resultat i träningsmatcherna och en trupp som inte ser sämre ut än den som spelade i allsvenskan förra säsongen. För mig är Öster fortfarande knapp favorit till seriesegern.

2 (2-6-6). Häcken
Befinner sig i ungefär samma läge som Öster. Möjligtvis kan Häcken få det lite svårare att anpassa sig till spelet i superettan.

3 (4-2-3). Ljungskile
Har vunnit nästan allt under försäsongen. Ljungskile har nästan bara mött motståndare från lägre divisioner, men jag tror att laget kommer att stå sig bra i seriespelet också.
---
4 (3-5-5). Sundsvall
Ännu ett lag som har imponerat under försäsongen. Sundsvall är med och konkurrerar om de tre allsvenska platserna. Det som saknas är möjligtvis en utpräglad målskytt.

5 (5-3-4). Landskrona
Har storstädat i truppen under vintern. Det finns fortfarande många duktiga spelare kvar, men Landskrona känns lite för tunt för att vara med och konkurrera på allvar.

6 (6-7-7). Mjällby
Tippas långt ned av många experter. Jag förstår inte riktigt varför. Truppen innehåller många intressanta spelare och kan överraska.

7 (7-4-1). Norrköping
Något av de tippade topplagen brukar alltid floppa. Jag har en stark känsla av att det blir Norrköping - i år igen.

8 (9-8-9). DIF
Många baissar DIF inför säsongen, men laget har gjort en bra försäsong och har en relativt stark trupp. Om nyckelspelarna får vara hela ska det kunna räcka till en plats på den övre halvan.

9 (8-9-8). Jönköpings Södra
Gick rejält på pumpen i den sista träningsmatchen. Trots det känns det som att Jönköpings Södra blir stabilare i år än i fjol.

10 (11-13-9). Örgryte
Tung försäsong och stor omsättning i truppen. Örgryte kommer inte att ha något med toppstriden att göra den här säsongen.

11 (10-12-14). Falkenberg
Många tunga spelarförluster, men Falkenberg har en förmåga att trolla med små resurser. Klubben lär klara kontraktet i år också.

12 (15-14-16). Sylvia
Truppen är egentligen inte starkare än den som spelade i division 1 förra året, men jag har en känsla av Sylvia behärskar det gnetande som krävs av en nykomling i superettan.

13 (14-15-13). Åtvidaberg
Jag har nog varit väl hård mot Åtvidaberg i några av mina tidigare tips. Trots att klubben har problem är spelartruppen tillräckligt stark för att kunna ordna nytt kontrakt i år också.

14 (13-11-12). Sirius
Starkt i offensiven men svagt bakåt. Sirius blir ett bottenlag men bör ändå kunna spela till sig ett nytt kontrakt.
---
15 (16-16-15). Bunkeflo
Resultaten från träningsmatcherna är inte så pjåkiga. Trots det skulle det förvåna om Bunkeflo blir något annat än ett bottenlag.

16 (12-10-11). Enköping
Spelartruppen innehåller några starka namn, men som lag betraktat verkar Enköping inte fungera. Försäsongen har varit en smärre katastrof och gör att laget rasar i rankingen.